Обична хрватска лаж адмирала Лошоа

397
слика: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr

Добри познаваоци Хрвата кажу да су Сињани уз Имоћане, највештији  хрватски лажови!

Некадашња узданица ЈНА Давор Домазет Лошо, случајно је сињског порекла, а вештину убеђивања у своју „истину велике хрватске победе“ почео је да учи још у југословенским школама, те не чуди да је сада ангажован као стручњак за психолошко-пропагандне лагарије у овогодишњој јубиларној прослави „чисте хрватске победе“! Он не случајно даје интервју управо за „Задарски лист“ о наводној „чистоти победе“ у VRA „OLUJA“!

Када се није постигао очекивани значајније ефекат довођењем наводног српског покајника на кнински неоусташки дернек, укључен је и пензионисани адмирал Лошо као један од планера саме VRA „ОLUЈА“ (како се саморекламира!), за коју тврди да је искључиво планирана само у хрватским  штабовима.

Оне чике, пензионисане америчке генерале који су учестовали у „Пустињској олуји“ ни не помиње, као ни пресудну улогу фирме МPRY, али срам га било и оног дрипца Твртка Јаковину који тако неодговорно упорно тврди да су управо авиони NАТО гађали центар везе СВК на Велебиту (тт ЋЕЛАВАЦ), почињући тако ВРА „ОЛУЈА“!  

Лошо и даље упорно лаже  како је хрватски министар војни Гојко Шушак у Вашингтону убеђивао америчке званичнике да ће се једино акцијом „ОLUЈА“ спасити Бихаћ, заборавља да је тада Бихаћ био заштићена зона ОUN, али је из те зоне 5.корпус АБиХ сваки час упадао на подручје западнокрајинских општина Р Српске, чим би им  хуманитарци UNHCR као њихови доказани позадинци допремили муницију и храну, наводно за цивиле!

Ту причу о правдању акције „ОLUЈА“, заједно су смислиле чике из МPRY и штаба NАТО, Лоши је као и осталим из хрватског  главног  стожера само прослеђена, као наредба коју морају да изврше! 

Лошину тезу о „спасавању несрећних Крајишника које је опаки Милошевић желео да свесно жртвује“ (чак 50000 људи!) да би наводно Енглези покренули причу о планираном етничком чишћењу Срба и тако компромитовали „хумане Хрвате“, који ето планирају коридоре за извлачење угрожених српских цивила, ни бечке собарице не би прогутале!

Чињеница је, да су ти хумани Хрвати упорно јуришали да пресеку те коридоре, а хумани хрватски авијатичари радосно су митраљирали цивиле, убијајући децу и старце, док посада српског ПВО система није оборила авион Рудолфа Перешина, убицу деце у Костајници, кога данас као хероја славе у хрватским школским уџбеницима.

Није тај Перешин самоиницијативно гранатирао школу, притом убијајући ђаке, већ је извршавао наређење, али мештар Лошо то не зна, а био је начелник обавештајне управе главног штаба хрватске војске!

Лошо славодобитно истиче да се данас операција „ОLUЈА“ проучава у армијама NАТО, само заборавља да обавести читаоце “Задарског листа“, као операција коју су планирали амерички генерали за припрему окончања рата у БиХ, и последично усвајање Дејтонског споразума!

Лошу, као и Ватикан и NАТО, заправо жуља истина да је опстала Р Српска као видљива победа српског народа над вршиоцима удруженог злочиначког насртаја у последњој деценији прошлог века!

Останак Срба на Уни, највећа је победа у грађанском рату у БиХ, а видљиво јачање Р Српске и свест већине Срба да од УНЕ до ТИМОКА живе Срби, којима не смета да на том простору има и припадника националних мањина, као и Хрвата и Муслимана (конститутивних народа у БиХ), само казује да су се изјаловили сви планови Ватикана о решавању “српског питања“ у западним српским земљама, где су Хрвати по други пут у двадесетом веку били злочиначки извршиоци!

Кад из Сиња крене за Загреб преко пусте крајинске земље, адмирал Лошо понајбоље може да види размере етничког чишћења које он упорно негира, измишљајући наводна стручна оправдања за злочиначку VRА „ОLUЈА“ у којој је и сам активно учестовао!

Заправо и ЛОШО, као и толики други само потврђује ону мисао песника и дипломате, Јована Дучића, да су Хрвати „велики народ“ зато што се ничега не стиде, а знају  размере својих злочина  над  Србима током трајања NDH!

Позивање на међународно ратно право и Клаузевица, у интервјуу у ком је наводно изнео истине и само истине, личи на оно присећање остареле јавне даме на чедност, а Срби баш и нису бечке собарице, све и да им ЕU и NАТО чак потврде да је Лошо изнео „истину и само истину“!