ЧАРОБНИ ТРАКТОР ЗА СРПСКЕ ШТАКОРЕ

258
слика: https://www.novosti.rs/planeta/region/1064277/srbi-pacovi-crtani-film-hrvatska-knin

Иако изнад капије старе книнске тврђаве поносно стоји венецијански лав (да се зна чија је варош!), упорно хрватски повијестничари причају о „хрватском краљевском граду“ краља Звонимира, кога су наводно крунисала чак три хрватска бискупа!

Самo, за гроб му се не зна, баш као ни другим хрватским краљевима, иако су хрватски мегаломани чак и серију за канал Вајасат хистори снимили, а академик Стипе Гуњача јадао се својим пријатељима да нађе археолошке трагове српских Немањића у Далмацији где год закопа, упорно узалуд покушавајући да макар Брибирску главицу (Равни Котари) икако прогласи старохрватском, а гробље православно!

Данас, када је уз помоћ драгог NАТО наводно коначно решено „српско питање“ у јужним деловима окупиране РСК, кренули су хрватски „етноеколози“ да наставе давно започети посао „оца домовине“ Анте Старчевића (кога је ипак родила српска мајка!) на уклањању било којих трагова српског вишевековног присуства!

Тако су вођени бригом да од малих ногу одгајају духовно чистокрoвне потомке, осмислили и цртани филм у ком користе и европске тековине, те су варирали бајку о чаробној фрули тако да су Србе приказали као штакоре (хрватски назив за пацове), који злонамерно „тероришу“ мирољубиво становништво „хрватског краљевског града Книна“!

Иако не кажу директно да су Срби ти штакори у филму, ипак их одаје детаљ о чаробвом свирачу из Чавоглава (Марко Перковић-Томпсон), који је умео да свира најдражу мелодију за те книнске штакоре, реч је о српској патриотској песми из времена Другог светског рата– Што се оно на Динари сјаји –!

Глува и  ћорава ЕU, неће упорно да види да је овај филм копија оног пропагандног филма из Трећег Рајха о „штетним Жидовима“, којим је оправдавано стварање концентрационих логора у којима је уместо цртаних филмова за децу и одрасле емитован  отровни гас „Ciklon B“!  

Током постојања NDH, осмислили су хрватски еколози „српско опоравилиште“ Јасеновац, и још двадесет два таква опоравилишта, али су „штакори“ ипак претекли, и загађивали им домовину све док драги NАТО није детаљно помогао тракторијаду, која је пример етничког чишћења староседелаца употребом хуманих авиобомби, ВБР, тенкова и разуларене крвожедне руље која је палила, пљачкала и убијала старце који су остали, зато што су им синови и ћери живели у Р Хрватској а не у РСК, те су се радовали поновном сусрету! 

Пошто су се уморили од писања пароле Србе на врбе, а врбе су доказано савитљиве, дакле неупотребљиве, сетише се кроатоеколози да пишу лектиру за основну школу, где српска деца у роману обавезно носе ножеве, те се јадни мали Хрвати морају бранити вешалицама за одећу! 

Само ни то није било довољно едукативно, те се осмисли цртани филм у ком чаробни фрулаш одводи штакоре до чаробног трактора, који ће их одвести у њихову недођију!

Тако се јелте васпитава будућа генерација хрватских „еколога“, који ће вођени оном хрватском чаробном мелодијом свирача из Чавоглава једном кренути преко Дрине, да тамо казне те штакоре!

Пре једног века, кренули су хрватски дечки за свога мађарскога краља, и далматински дечки за свога аустријског цара, да казне те „српске злочинце“ што су убили окупаторског злотвора у Сарајеву баш на Видовдан, обилато нагнојивши плодну Мачву и Поцерину, притом починивши стравичне злочине над децом, женама, девојкама, старцима и рањеницима, које су описали и документовали лекари Арчибалд Рајс и Аријус ван Тиенховен, те се тада Европа згражала над тим!

Данас, европски наводни антифашисти неће ни да виде, ни да чују, за ове кроатоеколошке радње осмишљене за одгајање расно подобних, који су по демократским стандардима ЕU и NАТО, те су зато недодирљиви (све док траје ловостај!) у њиховом дивљању!

Притом заборављају, одраста генерација деце из тракторске колоне, који желе да се слободно прошетају својим имањима, виноградима, воћњацима, запале свећу прецима у свом гробљу, погледају како се рађа сунце над Динаром, том култном планином, док у њима расте оправдани гнев на све креаторе еколошких цртаћа, писце лектире, паролџије са стадиона који радосно кличу ZDS (Za dom spremni) а време тече, носећи сваком његову неумитну судбину!