Авдулах Хоти: У Приштини борави група експерата из САД, поводом тачке Вашингтонског споразума која се односи на Газиводе

228

ПРИШТИНА – У Приштини борави група експерата из САД, поводом тачке Вашингтонског споразума која се односи на акумулацију Газиводе, потврдио је премијер привремених институција у Приштини Авдулах Хоти. Он је изјавио да стручњаци из САД истражују све потребне модалитете како би израдили студију изводљивости.

Да су амерички стручњаци у Приштини, потврдила је и тамошња америчка амбасада, која је навела да је у понедељак делегација предвођења представницима одсека Стејт департмента за енергетику и са провајдерима за енергију и пословним лидерима дошла, како би разговарали о диверзификацији енергије.

“Диверзификација косовских извора енергије – укључујући прелазак на одрживе алтернативе – кључна је за осигурање косовске безбедности и просперитета. Данашње расправе фокусираће се на то како паметно управљање воденим и енергетским ресурсима – широм региона и преко граница – може привући нове инвестиције и резултирати дугорочним економским користима за Косово и Србију”, објавила је амбасада на свом Фејсбуку.

Једна тачка Вашингтонског споразума односи се на право заједничког коришћења акумулације Газиводе, а и Београд и Приштина су се сложили да ће радити заједно са одсеком Стејт департмента за енергетику.

(Танјуг)

НСПМ