Амбасада САД у Приштини: Снажно охрабрујемо обнављање фокусирања на кључне циљеве Косова – европску перспективу и нормализацију односа са Србијом

630

Приштина — САД позвале косовске институције да одмах укину таксу на увоз производа из Србије и БиХ како би се пружила шанса за споразум између Косова и Србије, прише Коха.

У писменом одговору листу Коха Диторе, америчка амбасада у Приштини навела је да је од косовског руководства више пута затражено обустављање ових мера, пренео је Радио Контакт плус.

“Ми снажно охрабрујемо обнављање фокусирања на кључне циљеве Косова – европску перспективу и нормализацију односа са Србијом”, саопштено је из амбасаде.

На питање Кохе у вези састанка између косовског председника Хашима Тачија и америчког амбасадора у Немачкој Ричарда Гренела, блиског сарадника председника Трампа, из амбасаде нису дали никакав коментар.

Наводи се да је Тачи тада рекао да ће Косово преиспитати укидање такси ако се представи прилика за споразум са Србијом.

(Радио Контакт плус)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ambasada-sad-u-pristini-snazno-ohrabrujemo-obnavljanje-fokusiranja-na-kljucne-ciljeve-kosova-evropsku-perspektivu-i-normalizaciju-odnosa-sa-srbijom.html