АФЕРА “КОВЕРАТ” ТРЕСЕ ЦРНУ ГОРУ: Мило Ђуковић је шеф криминалне хоботнице

459

Председник Атлас Групе Душко Кнежевић, којег Црна Гора потражује због финансијских малверзација, изнео је синоћ тешке оптужбе на рачун шефа црногорске државе и владајућег ДПС Мила Ђукановића, за којег каже да је “шеф криминалне хоботнице” у тој држави.

Председник Атлас Групе Душко Кнежевић, којег Црна Гора потражује због финансијских малверзација, изнео је синоћ тешке оптужбе на рачун шефа црногорске државе и владајућег ДПС Мила Ђукановића, за којег каже да је “шеф криминалне хоботнице” у тој држави.

Кнежевић, који је британски држављанин и налази се у Лондону, путем “скајпа” је на питања новинара из студија А1 ТВ поручио да је недавно покренута “афера коверат” тек почетак изношења доказа против Ђукановића и неких чланова његове породице.

Кнежевић тврди да има најмање 20.000 докумената, видео и аудио записа, којима ће у фазама износити доказе да говори истину да је Ђукановић, како је рекао, својим криминалним радњама довео Црну Гору на руб пропасти.

На констатацију да су његове тврдње проузроковале “земљотрес” у Црној Гори, он је рекао да већ у понедељак следи “цунами”, односно да ће објавити нове доказе о пројекту А2 и Мељинама.

На директно питање да ли има инсајдере у црногорском правосуђу, Кнежевић је одговорио потврдно.

Он је говорио о свом великом доприносу финансирањем многих пројеката, па и помоћи на евроатлантском путу Црне Горе и истакао да на тим снимцима има и много “тешких разговора”, које, како је рекао, назалост, неће моћи да обелодани, јер би тиме угрожио црногорску државност и имиџ те државе у међународним размерама.

Кнежевић је потврдио речи шефа црногорске државе да никада није био његов близак пријатељ, али је, каже, готово 30 година био у његовој близин и много је учинио за Црну Гору и многе Ђукановићеве тајне зна.

Упитан шта је чекао и зашто ове доказе није изнео раније, Кнежевић је рекао да је “дуго савијао кичму” пред Ђукановићем, али да је све што је радио, радио из правних и економских разлога како би заштитио своје фирме и личи имиџ.

Рекао је да документацију о Ђукановићу и његовим “криминалним пословима”скупља од 90-те године и да има више тога него што, како је рекао, има црногорско Министарство спољних послова.

Упитан да ли има контакт с неком страном службом која га контактира о овом случају и која га штити, Кнежевић је рекао да, наравно, није сам, те да има стратегију разрађену са експертским тимом из иностранства, али да то није никаква тајна служба.

Упитан колико је новца донирао ДПС-у у последњих више од 20 година, Кнежевић каже да су у питање милиони, да је то био његов новац, његове Групе и његовог бизниса.

Ипак, није желео да прецизира суму да се, како је рекао, грађани Црне Горе не би осећали лоше.

За “аферу коверта” каже да је тек почетак, те да има доказа и да су од њега одношене не коверте, већ торбе новца.

– У свему томе нећу ништа радити против државе Црне Горе, већ да би зауставио клику ДПС, праву хоботницу, која урнише све по Црној Гори, која преко тужилаштва води лажне процесе, а земљу у пропаст – навео је Кнежевић, који је одбацио и било какву своју умешаност у покушај рушења Црне Горе, на дан избора, октобра 2016.

Тврди да је знао да му се спрема линч, да добија претње али и понуде на “договор” како би се ова ситуација заташкала. Доказе ће, каже, доставити међународним тужиоцима.

Подсетио је и да је Атлас банка једна од најликвиднијих банака у Црној Гори са 100.00 клијената, што је, како каже, петина Црне Горе. Коментарисао је конференцију тужиоца Миливоја Катнића, који је бранио Ђукановића, а њега оптуживао, рекавши да су све то лажне оптужбе.

Одбацио је било какву могућност да буде изручен Црној Гори. Спреман је да се испита његова одговорност током година сарадње са Ђукановићем, чији је у једном тренутку био саветник, да се испитају све његове фирме и да се види ко је “прао паре, а ко троши буџетске паре”.

Тврди да ниједна приватизација у Црној Гори не може и није била спроведена без Ђукановића као “партнера”.

Кнежевић од актуелне власти захтева да врате новац у Атлас банку и да се, између осталог, изврши њена докапитализација, а свим клијентима, страним и домаћим, надокнади и последњи евро.

 

http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:773717-АФЕРА-КОВЕРАТ-ТРЕСЕ-ЦРНУ-ГОРУ-Мило-Ђуковић-је-шеф-криминалне-хоботнице