Беке Бериша: Један од разлога за увођење такси је то што су Срби Албанце тровали храном

711

Приштина — Члан Алијансе за будућност Косова Беке Бериша оптужио је Београд да је прехрамбеним производима тровала Албанце на косовској територији.

Како је рекао, то је, између осталог, један од разлога за увођење такси на српску робу.

Бериша је, како је јавила тв Кљан Косова, говорећи о захтеву САД да Приштина укине меру о наметнутим таксама, казао да је заправо Србија прва која то треба да уради.

“Србија је на потезу” да покаже где се налазе нестала лица и да је одговорна за, како је рекао, “тровање Косовара храном”.

“Да бисмо укинули порез, прво морамо знати где су нестали људи, и ко нас је тровао храном”, казао је Бериша, који тврди да се “ради о неким намерницама које су за последицу имале сумњиве смрти”.

Тврди и да за те, како каже, “сумњиве смрти” није било других узрока осим хране.

Изјавио је и да влада није и неће променити став о наметнутим таксама И додао да је ову меру Приштина донела да би показала ауторитет, те да је то требало да ураде И претходне владе од захвршетка сукоба на Косову.

“Али у протеклх 20 година није очито било ни знања ни способности да се таква одлука донесе. Зато ми морамо бити доносиоци одлука И да радимо свој посао”, рекао је Бериша из странке чији је лидер Рамуш Харадинај.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/beke-berisa-jedan-od-razloga-za-uvodjenje-taksi-je-to-sto-su-srbi-albance-trovali-hranom.html