Београд: Неколико стотина адвоката на протесту због најављеног новог Закона о парничном поступку, захтевају повлачење предлога зато што га сматрају лошим за грађане

174

Неколико стотина адвоката окупило се испред Адвокатске коморе Србије на протесту због најављеног новог Закона о парничном поступку. Како је новинарима рекао адвокат Чедомир Кокановић, адвокати захтевају повлачење предлога зато што га сматрају лошим за грађане Србије.

„Ми не желимо преговоре, не желимо разговор о црвеним линијама, цео закон је црвена линија. Предлог је направљен у тајности“, рекао је адвокат.

„Наша комора која је требало да преставља наше интересе у радној групи је поступала такође у тајности и ми смо изненадјени. Немам поверења у намере учесника и тражимо да се закон повуче“, изјавио је Кокановић.

Он је додао да адвокати траже формирање нове радне групе која би направила нови предлог закона – у корист општег интереса.

На питање да наведе шта је најлошије у предложеном законском решењу, адвокат је рекао да се оштећенима онемогућује да траже правду пред судом и да тај закон иде у корист банака.

Адвокати су кренули у протестну шетњу до Министарства правде.

На питање који су следећи потези, Кокановић је рекао да су захтеви јасни и да нема преговора.

„Наши захтеви су јасни, преговора нема и ова ситуација ће ескалирати док се закон не повуче“, рекао је Кокановић.

(Бета)

НСПМ