Беџет Пацоли у писму Гутерешу: Београд прихватио истину и да је Косово независно у складу са међународним правом

926

Министар спољних послова у привременим приштинским институцијама Беџет Пацоли писао је генералном секретару УН Антонију Гутерешу. Пацоли је уверен да је Београд прихватио истину и да је Косово „независно у складу са међународним правом“, преноси Танјуг.

Пацоли на свом Фејсбук профилу наводи да је у писму Гутерешу написао да је „дошао тренутак за коначни споразум са Србијом“.

„Генералног секретара УН Антонија Гутереша сам обавестио да је учлањење у УН посебно могуће сада због тога што је Србија, иако тешко, почела да показује да је заинтересована да иде напред и да се слаже са истином коју је потврдио Међународни суд правде 22. јула 2010. године, да је државност Републике Косова у складу са међународним правом“, написао је Пацоли на Фејсбуку.

Пацоли је написао и да је став Међународног суда омогућио Београду да види ову истину, посебно у вези са ставом Србије о признавању државности Косова, које, како каже, „свакако треба да се мења“.

(Спутник)

 

http://www.nspm.rs/hronika/bedzet-pacoli-u-pismu-guteresu-beograd-prihvatio-istinu-i-da-je-kosovo-nezavisno-u-skladu-sa-medjunarodnim-pravom.html