Борко Стефановић: Немамо Скупштину већ проширени Главни одбор СНС као полигон за експресно усвајање закона

872

Председник Левице Србије и један од оснивача Савеза за Србију Борко Стефановић изјавио је у Новом дану, говорећи о одлуци да се бојкотује рад парламента, да “ми немамо Народну скупштину већ проширени Главни одбор Српске напредне странке који је сада полигон за експресно усвајање закона”.

Стефановић је поновио да опозиција неће изаћи на изборе под постојећим условима и то означио као прву меру “Споразума са народом”.

“Друга ствар је да се напусти Скупштина Србије и све скупштине општина и градова где се крше права посланика и нарушавају демократски принципи. А трећа ствар је да, кад се будемо сви заједно изборили, направимо заједничку листу која ће наступати на изборима да бисмо у будућој скупштини обезбедили подршку прелазној влади стручњака”, нагласио је Стефановић.

Стефановић је рекао да ће у суботу на протесту у Београду, а ускоро и у свим осталим градовима у којима се одржавају протести, грађани имати прилику да потпишу “Споразум са народом”.

“Људи ће имати два примерка – један ће остајати њима, а други ће убацивати у одређену кутију”, објашњава он.

Према речима Стефановића, “Споразум са народом” садржи јасан правац будућег деловања протеста.

“Протести су најзад добили политички оквир, они су добили јасан правац кретања, добили су захтеве и шта ћемо радити после (Александра) Вучића – како ће изгледати прелазна влада стручњака, колико ће она да траје, шта су јој примарни задаци”, наводи Стефановић.

Он наглашава да су се, од доласка на власт Српске напредне странке, људи “озверили”.

“Нестало је људскости, емпатије, једнакости, солидарности… Потпуно је нестала нормална реч, уважавање, критика, аргументација… ‘Споразум са народом’ је самоодбрана Србије против озверивања земље”, истиче лидер Левице Србије.

Додаје да су врата отворена за све који желе да подрже “Споразум са народом” и истиче да Либерално демократска партија, Лига социјалдемократа Војводине и Српска радикална странка нису опозиција.

“То сви знамо. Може нешто да се зове патка или гуска, али не лети. Просто није довољно не бити у влади па да сте опозиција”, сматра Стефановић.

(Н1)

 

http://www.nspm.rs/hronika/borko-stefanovic-sporazum-sa-narodom-je-samoodbrana-srbije-protiv-ozverivanja-zemlje-nemamo-skupstinu-vec-prosireni-glavni-odbor-sns-a-kao-poligon-za-ekspresno-usvajanje-zakona.html