Брнабић и Мичел разговарали о економској сарадњи Србије и Велике Британије

887

БЕОГРАД – Премијерка Србије Ана Брнабић разговарала је данас са британским комесаром за трговину са Европом Ендрјуом Мичелом о развоју економске и трговинске сарадње две земље, саопштила је Влада Србије.

Брнабић је оценила да је економска сарадња добра, али да је и даље испод реалних могућности и да има простора за развој и унапређење односа, наводи се у саопштењу.

Она је казала и да се нада да ће будући трговински односи Србије и Велике Британије бити дефинисани кроз закључење билатералног споразума о слободној трговини уз уважавање интереса обе стране.

Мичел је рекао да је веома задовољан што ће Велика Британија, кроз реализацију пројекта Моравског коридора, учествовати у процесу изградње путне инфраструктуре у Србији, и да је британска пословна заједница веома заинтересована да се укључи у те пројекте, стоји у саопштењу.

Додао је да је Велика Британија одлучна у намери да даље развија трговинске односе са Србијом. Брнабић је захвалила Великој Британији за подршку развоју е-управе у Србији, додаје се у саопштењу.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/економија.397.html:794748-Брнабић-и-Мичел-разговарали-о-економској-сарадњи-Србије-и-Велике-Британије