Вељко Пајовић: Власт је невероватна у оправдавању свих својих поступака

845

Новинар Вељко Пајовић оценио је у Новом дану да овде нико ником не полаже рачун, као и да је све дозвољено. “Када је била несрећа на прузи код Ниша, нико из Железница није одговарао. Нису људи на високим позицијама само да би рекли да су ту, већ због одговорности”, рекао је.

Рекао је да овде “нико ником не полаже рачун, све може, све је дозвољено”.

Говорећи о одговорности, истиче да нема политике, ако у њој нема морала.

“Када је била несрећа на прузи код Ниша, нико из Железница Србије није одговарао. Нису људи на високим позицијама само да би рекли да су ту, већ због одговорности. Имали смо и хеликоптер из 2015. Овде је живот најјефтинији, фотеља је светиња”, рекао је.

“Нису угрожени само медији, већ целокупан јавни простор”

Говорећи о медијима, каже да је присталица “старе школе”, да воли да има примерке новина код себе.

“Именица новине није плуралиа тантум, не бих могао да кажем да у Србији постоје новине, евентуално једна новина. Нису овде угрожени само медији, него је угрожен целокупан јавни простор”, каже Пајовић.

Истиче да мисли да ће радио као медиј опстати.

“Само је наша ствар како чемо се односити према њему и какав радио желимо”, каже он.

Говорећи о расвети, начину украшавања Београда, као и о Божићном сеоцету код Храма са озвучењем и бином, каже да “чега се власт дохвати, она нема меру”.

“Какве су насловне стране, таква је свакодневица. Мислим да никад већи кичерај није био у Београду него у претходних неколико година”, оценио је Пајовић.

“Најјача странка – стампедо”

Коментаришући политичку сцену у Србији, рекао је да је најјача странка – стампедо.

“Дође један тренутак пребега, то ће се пре или касније догодити. Највећи проблем су они који су уз сваку власт и који само чекају тренутак да се пребаце на победничку страну. То мора да се сведе на најминималнију меру”, рекао је.

Додаје да нико више нема истинску идеју, програм, идеологију, већ се све свело, како каже, на “голе интересе”.

Говорећи о протестима у Београду, осврнуо се на то како медији извештавају о њима.

“Проћи ће ово људи моји, свака власт буде, бива и прође, суочићемо се сутра као колеге, али питам људе где им је професија, где им је занат”, каже он.

Пајовић је рекао да не зна “која власт може да буде спокојна ако јој је на улицама 30, 40 хиљада људи”.

“Да ли су Томислав Николић и Александар Вучић 2012. пали са неба?”

Истакао је да “овде нема одговорности, овде све може”.

“Ова власт је невероватна у оправдавању свих својих поступака, а када немају аргумент, онда се позивају на оне од пре седам година”, каже он.

Говорећи о обећањима ове власти, каже да “ако председник државе три пута преко јавног сервиса каже да се неће кандидовати, па то учини”, да га друга обећања не занимају.

Осврћући се на реченицу људи да не знају за кога да гласају и да су “сви исти”, питао је “да ли су Александар Вучић и Томислав Николић 2012. године били нови на политичкој сцени”.

“Јесу ли они пали са неба? Што тад нисте рекли да нема за кога да се гласа? Свуда у свету имате политичке групације које буду на власти, па оду, та прича о жутима… Па све што је склоно лоповлуку прешло је на страну власти”, рекао је Пајовић.

(Н1)

 

http://www.nspm.rs/hronika/veljko-pajovic-u-srbiji-nisu-ugrozeni-samo-mediji-vec-celokupan-javni-prostor-vlast-je-neverovatna-u-opravdavanju-svih-svojih-postupaka.html