Вили Вимер: Косово као држава планирано од краја 80-их, његова једина функција је да буде “амерички носач авиона”

768

Немачки политичар Вили Вимер каже да је Косово као држава било планирано од краја 80-их и да је његова једина сврха да буде “амерички носач авиона на земљи”.

Вимер је, у интервјуу за данашње “Вечерње новости”, које подсећају да је он још 2000. рекао да је Косово “потреба Америке да доминира Балканом”, указао да од агресивног рата против СРЈ 1999, НАТО, предвођен САД, није престао са сукобима.

Лист преноси његове речи да “ратна коалиција у Вашингтону води константну борбу против председника Доналда Трампа јер им је жеља да се настави с ратовима, а главна мета је Европа”.

Овај бивши немачки посланик, државни секретар и потпредседник Парламентарне скупштине ОЕБС-а, оценио је да је евентуална понуда Србији да уђе у Европску унију, ако призна лажну државу Косово, наставак рата против Србије.

– Овај захтев је чудан. Њиме се наставља рат против Србије који је морао бити заустављен пре инвазије на вашу земљу – рекао је Вимер.

Он је поновио да је рат против Југославије био илегалан и да се за “решење конфликта мора инсистирати на изворној Резолуцији 1244 СБ УН” из 1999.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/vili-vimer-kosovo-kao-drzava-planirano-od-kraja-80-ih-njegova-jedina-funkcija-je-da-bude-americki-nosac-aviona.html