ВОЈНИ СИНДИКАТ осуђује изјаву Вулина да на свој народ треба употребити силу

297

Синдикат запослених у министарству одбране и Војсци Србије Слога запрепашћен је изјавом одлазећег министра одбране Александра Вулина, да на силу против грађана треба одговорити силом.

Као правник министар Вулин би требало да зна да војска по уставу служи да одврати непријатеља споља а не да спроводи политичку вољу појединаца. И раније је министар Вулин непромишљено давао изјаве и подизао борбену готовост војске на највиши ниво у сврху дневне политике иако нисмо били у припремама за рат.

Овакве изјаве Србију гурају у грађански рат а познајући војно образовање министра и заслепљеност врховним командантом може се од њега и очекивати да војску употреби против народа. Војска је увек била део народа и тако ће и остати и нека никоме не пада на памет да војску употреби против народа који у њу има поверење.

Синдикат запослених у министарству одбране и Војсци Србије Слога позива све припаднике војске да уколико добију противзаконито наређење исто не изврше и да мисле на своје породице а министра одбране позива да размисли шта може произвести својим изјавама. Грађане Србије позивамо да верују својој војсци јер ми смо део народа и народ је део нас.

Србин.инфо