Војни синдикат Србије: Гнушамо се најављеног протеста синдиката за Први мај, то није протест радника, већ перформанс продатих и уцењених синдикалиста и њихових спонзора

706

Војни синдикат Србије (ВСС) саопштио је да се “гнуша” најављеног протеста синдиката за Први мај – Међународни празник рада, оцењујући да то није протест радника, већ “перформанс продатих и уцењених синдикалиста и њихових спонзора”.

“Веома је тужно да и након 133 године симболика Првог маја – Празника рада у Србији није схваћена. Живимо у времену у коме вође два највећа синдиката за разлику од очева синдикализма са краја претпрошлог века не само да нису кадри да поднесу жртве зарад радничких права, већ иста продају зарад личних интереса”, саопштио је ВСС.

Додали су да је онима који организују протесте “боље да ћуте и 1. маја”, обзиром да су ћутали на отказе представницима синдиката, покушаје пучева у синдикатима и незаконита гашења синдиката и одузимања репрезентативности.

ВСС је навео да се ове године Међународни празник рада обележавамо прогоном искрених синдикалиста, ускраћивањем права запослених и најгорим Законом о раду у историји Србије.

“Овом приликом позивамо све раднике у Републици Србији да поштују себе и свој рад, а да подршку дају само оним синдикатима који се искрено боре за њихова права”, наводи се у саопштењу.

Савез самосталних синдиката Србије и Уједињени грански синдикати “Независност” и ове године ће обележити Међународни празник рада протестом у центру Београда.

(Бета)

 

http://www.nspm.rs/hronika/vojni-sindikat-srbije-gnusamo-se-najavljenog-protesta-sindikata-za-prvi-maj-to-nije-protest-radnika-vec-performans-prodatih-i-ucenjenih-sindikalista-i-njihovih-sponzora.html