Војни синдикат Србије се прикључује народном протесту; Упућен позив и другим синдикатима, удружењима, свештенству, академицима и појединцима „да се придруже у борби за слободну и народну Србију“

574

Председник Војног синдиката Србије обратиће се вечерас на протестном окупљању у Краљеву, у склопу подршке Удружењу староседелаца Краљева и околине, које је у више наврата било уз синдикат.

„Ово није подршка било којој политичкој опцији, ово је подршка обесправљеном народу. Војска је огледало државе. Дефинитивно смо сведоци да је ова мудрост безвремена“, наводи се, између осталог, у саопштењу ВСС.

Истиче се да Војни синдикат Србије не подржава нити једну политичку странку или било коју другу политичку фракцију, као ни  грубо урушавање Устава и правне државе јер су се на то као војници заклели.

„Војска и држава предмет су до сада невиђене пљачке. Ненаменско трошење буџетских средстава које Министарство одбране убацује у џепове привилегованих приватних предузећа и разбијање војске ради свођења на број који је наручен од стране непријатељских сила у завршној је фази. Народ је обесправљен са циљем да напусти Србију и остави је мигрантима, који имају мање „безобзирне“ захтеве. О слободи медија је излишно и говорити. Сведоци смо најцрњег медијског мрака, можда икада. Међутим поткупљени медији нису ни потребни ако сви знају оно што медији покушавају да сакрију, народ је можда успаван али сигурно није мртав, бар још“, наводи се у саопштењу.

Војни синдикат Србије позива и друге синдикате, удружења свештенство, академике и појединце да им се придруже у борби за слободну и народну Србију.

(Данас)

 

http://www.nspm.rs/hronika/vojni-sindikat-srbije-se-prikljucuje-narodnom-protestu-obratice-se-veceras-na-skupu-u-kraljevu-upucen-poziv-i-drugim-sindikatima-udruzenjima-svestenstvu-akademicima-i-pojedincima-da-se-pridruze-u-borbi-za-slobodnu-i-narodnu-srbiju.html