Вулин са генералом НАТО-а Јаном Бруксом о ситуацији на КиМ

871

БЕОГРАД – Министар одбране Александар Вулин састао се у Београду са генералним директором Међународног војног штаба НАТО-а генерал-потпуковником Јаном Бруксом, а током састанка је разматрана актуелна ситуација на Косову и Метохији.

Министар Вулин је истакао добру досадашњу сарадњу Министарства одбране и Војске Србије са НАТО-ом под окриљем Програма “Партнерство за мир”.

Како је нагласио министар одбране, промена намене и задатака Косовских снага безбедности у косовску војску за Србију је апсолутно неприхватљива и представља грубо кршење Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244 и Војнотехничког споразума.

За Србију Кфор представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији, истакао је Вулин и нагласио да српско становништво на Косову и Метохији у њему види једини гарант своје сигурности и безбедности.

Вулин је затражио да Кфор на терену остане у свом пуном капацитету и да не смањује своје бројно стање.

Министар одбране је поручио да Србија остаје привржена војној неутралности и да захваљујући томе остварује сарадњу са партнерима и на западу и истоку, саопштило је министарство.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:772971-Вулин-са-генералом-НАТО-а-Јаном-Бруксом-о-ситуацији-на-КиМ