Вучић разговарао са Ханом и Мичелом

810

Председник Републике Србије Александар Вучић и европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан су вечерас, у телефонском разговору, размотрили ситуацију на Западном Балкану, посебно односе Београда и Приштине, као и следеће кораке на европском путу Србије.

Вучић је Хану поново указао на последице које таксе на српску робу, као неодговорна једнострана мера Приштине, имају по односе и стабилност у региону.

Он је још једном истакао спремност Србије да настави дијалог, након што Приштина одустане од неоправданих такси, које, осим српске привреде, угрожавају свакодневни живот Срба на Косову и Метохији.

Вучић је захвалио комесару Хану на разумевању и на ангажовању да се постојећи проблем реши.

Хан поздравио је спремност Србије да сачува мир и стабилност.

МИЧЕЛ: ОЧЕКУЈЕМ УКИДАЊЕ ТАКСЕ; ВУЧИЋ: ДИЈАЛОГ ЧИМ СЕ УКИНУ

Председник Србије Александар Вучић завршио је телефонски разговоор са помоћником државног секретара Весом Мичелом, а саговорници су размотрили ситуацију у региону, а посебно односе Београда и Приштине и могуће начине превазилажења застоја у дијалогу насталог увођењем такси на робу из Србије.

Амерички званичник је рекао да очекује да Приштина укине таксу на српску робу и да се створе услови за наставак дијалога Београда и приштине.

Передседник Вучих је рекао да је Србија спремна да истог тренутка по укидању такси настави дијалог јер је опредељена за очување мира и стабилности у региону.

 

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:774588-Вучић-разговарао-са-Ханом-и-Мичелом