Галијашевић прије двије године предсказао крвави поход Едина Гачића

563

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић још прије скоро двије године упозоравао је јавност и надлежне безбједносне службе на опасност коју носи пуштање на слободу Едина Гачића. Да је ноторни убица Гачић, који је недавно ликвидиран у обрачуну са федералном полицијом, изузетно опасна особа која би требало да се налази под сталним надзором, Галијашевић је тврдио још у јулу 2017. године.

“Људи попут Гачића се пуштају, убацују и враћају како би били извор нестабилности и стварали одређене проблеме безбједносним снагама. Када једном уђу у исламизам и организоване криминалне и терористичке групе, они никад нису пасивни. Идеологија радикалног исламизма се никад не мијења”, говорио је Галијашевић за Срну у јулу 2017.

Подсјећамо, серијског убицу Едина Гачића полиција је ликвидирала 12. фебруара у Лепеници код Кисељака, након што се претходно осам дана налазио у бјекству због убиства трговца Сауда Султанића и полицајца Махира Бегића.

Прије посљедњих злодјела, Гачић је годинама био у затвору због убиства свог саборца из одреда “Ел муџахид” Исмета Гунића, а затим и своје мајке Сифете.

(инсајдер.ин)