Далибор Јевтић на Молитвеном доручку у САД

690
Tanjug/video

ОРАХОВАЦ – Министар за заједнице и повратак у оставци косовске владе Далибор Јевтић изјавио је данас да је добио позив и да ће присуствовати Молитвеном доручку, у Вашингтону, чији ће домаћин бити председник САД Доналд Трамп. Јевтић је рекао да ће свој боравак у САД искористити да на најбољи начин представи положај Срба и политичку ситуацију на Косову и Метохији.

“То ће бити добра прилика да разговарамо на тему будућности овог региона. Током седмодневног боравка у Америци бићу у прилици да разговарам, не само са представницима америчке администрације, Сената и Конгреса, већ и са другим светским лидерима који ће доћи на ‘Молитвени доручак”, истакао је министар Јевтић, а саопштено је из његовог кабинета.

Одбацио је поједине наводе да Српска листа не чини ништа да се побољша живот Срба на КиМ, и додао да они који о томе говоре не проводе време на терену и не разговарају са народом.

“На бесмислице и измишљотине ћемо увек одговарати чињеницама и делима, увек ћемо бити са народом”, рекао је Јевтић.

Додао је и да сви морају бити јединствени када реч о помоћи Србима на КиМ и да све институције треба да се укључе у пружање помоћи особама којима је потребна помоћ у лечењу.

Наставићемо да улажемо у образовање и живот

Јевтић је данас обишао школу “Доситеј Обрадовић” у Ораховцу, која је обновљена средствима тог министарства и поручио да ће наставити са улагањем у живот, односно у образовање и могућност запошљавања.

“Живот је оно што треба неког да натера да овде, у тешким околностима у којима наши сународници живе, остану и опстану”, рекао је Јевтић, а наводи се у саопштењу.

Како је рекао, обнова школе је обећање које је дато прошле године, када је посетио Ораховац са министром просвете Младеном Шарчевићем и директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем.

Додао је да је потребно да се уради још неколико ствари и да се нада да ће то бити урађено ове године, јер жели да и у Ораховцу, као и у Великој Хочи обезбеди максимално добре услове за рад у систему образовања.

У том смислу, навео је могућности да се изгради спортски терен у Ораховцу, као и друге ствари које буду потребне.

“Видели сте по осмесима деце да смо урадили праву ствар и мени је заиста задовољство и пуно срце што је то управо тако. Нема веће сатисфакције него када видимо задовољну децу”, рекао је Јевтић.

Из управе школе су навели да је школа после дужег времена почела да личи на школу, јер је кров који је обновљен, био у лошем стању, учионице су уређене, а објекат има потпуно нову столарију и грејање.

Договор је да ће школа добити и нови инвентар и кабинет за информатику, са уређеним спољашњим изгледом и двориштем.

Школа, коју похађају деца предшколског узраста и ученици од првог до осмог разреда и ученици гимназије, броји око 60 ђака.

 

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/dalibor-jevtic-na-molitvenom-dorucku-u-sad_987142.html