Еди Рама: Москва подгрева конфликт на Балкану. Да ли сте чули колико пута Путин помиње Косово у својим говорима? Стално понавља: “Косово, Косово, Косово”

53

Премијер Албаније Еди Рама оценио је да Москва подгрева конфликт на Балкану и угрожава крхки мир.

Он је ово рекао уз тврдњу да би Русија била задовољна када би нешто кренуло у правцу сукоба у региону.

“Да ли сте чули колико пута Путин помиње Косово у својим говорима? Стално понавља: ”Косово, Косово, Косово”. Шеф Кремља подстиче најболнији од свих нерешених проблема на Балкану и чини све да запали нови фитиљ”, рекао је Рама у интервјуу за немачки “Шпигл” који преноси “Албанијан пост” .

Рама каже да су симпатије према Москви јаке у Србији и Републици Српској.

Симпатије према Москви су јаке у Србији и Републици Српској. Осамдесет одсто православних Срба позитивно мисли да Путин само показује зубе Западу у Украјини, ако се тако може рећи

“Осамдесет одсто православних Срба позитивно мисли да Путин само показује зубе Западу у Украјини, ако се тако може рећи”, додао је Рама.

Он такође наводи да се становници региона деле на оне који се противе Путину и оне који га подржавају.

Премијер Албаније је поновио своје раније речи да је “одлука о независности Косова била исправна”.

“На крају крајева, сада постоји процес мира и помирења, иако ће тај процес трајати дуго времена”, оценио је Рама.

Он сматра и да “постоји дубока подела између црногорског и српског становништва у Црној Гори”, али је додао да је добро што постоји Отворени Балкан.

“Недавно је дошло до охрабрујућих помака на Балкану. Зато желим да Србија, Албанија и Црна Гора створе неку врсту мини-шенгенског простора за бољу размену”, истакао је Рама, како преноси албански лист.

(Танјуг)

НСПМ