Етихад не испуњава уговорне обавезе које је преузео приликом куповине ЈАТ-а

956

Етихад је одлучио да откаже куповину ербасева А320 нео, па је тако депозит који је Јат ервејз 1998. уплатио Ербасу враћен Ер Србији.

То је урађено само захваљујући стратешком партнерству са Етихад ервејзом, потврђено је у националној авио-компанији, преноси Б92.нет.

Као део текућег реструктурирања Етихад групе, Етихад ервејз је одлучио да откаже куповину одређеног броја ербасева А320 нео, преноси Танјуг.

У компанији Ер Србија наводе и да дугорочни развој флоте остаје део стратешких разговора два партнера.

„У авио-индустрији влада једна од најјачих конкуренција и она се стално појачава. Са променама у потражњи, агресивном конкуренцијом и несигурном ценом горива, као највећег фиксног трошка авио-компанија, све озбиљне авио-компаније пажљиво планирају дугорочни развој своје флоте. То су главни разлози због којих се Етихад ервејз одлучио да откаже набавку поменутих 10 авиона”, наводи та компанија.

Ројтерс је јуче објавио да компанија Етихад планира да отпусти 50 пилота до краја овог месеца а светски медији су писали да је та компанија отказала и наруџбину 10 ербас А320 нео што је било директно повезано са Ер Србијом јер је управо такав тип авиона требало да стигне у флоту.

Политика.рс

 

https://www.srbijadanas.net/etihad-ne-ispunjava-ugovorne-obaveze-koje-je-preuzeo-prilikom-kupovine-jat-a/