Закон “гаси” комби

478

ОД 1.000 комби превозника само мали број ће “преживети” нови Закон о саобраћају. Док нас неко не саслуша, омогући нам да радимо и поштено зарађујемо, ми немамо другог избора сем да наставимо са протестним вожњама.

То у име Удружења превозника комби возила Србије каже Илија Џикић, најављујући нови скуп и протестну вожњу незадовољних возача комбија данас у Београду. Овога пута, очекује да возаче из целе Србије подрже и колеге из околних земаља, па чак и из Италије, Аустрије… Возачи комбија траже да их прими министарка саобраћаја Зорана Михајловић јер, тврде “закон није уопште примењив у пракси”.

 

– Закон каже да лимо сервис могу да обављају возила дужа од седам метара. Затим возила од историјског значаја старија од 30 година. Њима не треба ни тахограф ни возач са Д1 категоријом – објашњава Џикић.

Проблем настаје код осталих одредаба Закона који са односи на већину досадашњих “пружалаца услуга овог типа”.

– Дозвољено је да се обавља лимо сервис и путничким аутомобилом чија каталошка вредност не може да буде мања од 25.000 евра – каже Џикић. – Ни њима не треба додуше тахограф ни Д1 категорија (сви возе са Б категоријом), али зато власници возила “7+1” или “8+1” дакле комбија, могу да се слободно паркирају.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/економија.397.html:776329-Закон-гаси-комби