Зорана Михајловић: Очекујем да изградња „ауто-пута мира“ Ниш-Мердаре-Приштина почне што је пре могуће

633

Министарка грађевинарства и саобраћаја Зорана Михајловић састала се данас са првим потпредседником Европске банке за обнову и развој Јиргеном Ригтеринком и директорком ЕБРД за Западни Балкан Зузаном Харгитај, са којима је разговарала о актуелним и будућим инфраструктурним пројектима и наставку добре сарадње.

„Имамо одличну партнерску сарадњу са ЕБРД, о чему говори и чињеница да је вредност инфраструктурних пројеката које ЕБРД финансира од 2001. године скоро милијарду евра. Поред тренутних пројеката које заједнички реализујемо, очекује нас пре свега почетак изградње „ауто-пута мира“ Ниш-Мердаре-Приштина, деонице од Ниша до Плочника, као и наставак сарадње на регионалном повезивању“, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да је регионално повезивање Србије један од главних приоритета и да очекује да изградња „ауто-пута мира“, на деоници Ниш-Плочник, дужине 39,5 км и вредности 220 милиона евра, почне што је пре могуће.

Јирген Ригтеринк, први потпредседник ЕБРД-а, истакао је да ова банка има одличну сарадњу са Србијом и честитао потпредседници Михајловић на успешном вођењу пројеката.

„Сматрамо да је регионално повезивање кроз изградњу инфраструктуре кључно. Успешно водите пројекте који доприносе том циљу, како у друмском, тако и у железничком сектору. ЕБРД је на располагању да пружи сву неопходну помоћ“, рекао је Ригтеринк.

(Данас)

 

http://www.nspm.rs/hronika/zorana-mihajlovic-ocekujem-da-izgradnja-auto-puta-mira-nis-merdare-pristina-pocne-sto-je-pre-moguce.html