Зорана Михајловић разговарала са Кајлом Скотом о “регионалном повезивању Србије и новим инфраструктурним пројектима”

548

БЕОГРАД – Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором САД Кајлом Скотом о регионалном повезивању Србије и новим инфраструктурним пројектима, међу којима је и изградња Моравског коридора.

На састанку је оцењено да је регионална стабилност важна за бржи економски развој читавог региона, којем доприноси и повезивање у области инфраструктуре. Михајловићева је нагласила да нови инвестициони циклус који Србија покреће у 2019. чине пре свега инфраструктурни пројекти од регионалног значаја.

Једна од главних тема разговора била је изградња Моравског коридора, односно ауто-пута Појате-Прељина, за који је прошле године потписан Меморандум са америчком компанијом “Бехтел”.

“Изградња Моравског коридора је за Србију од стратешког значаја јер ће повезати Коридор 10 и Коридор 11 преко централне Србије, што је важно због нових инвестиција. Пројектна документација је практично завршена и желимо да, уз обезбеђено финансирање, крајем лета или почетком јесени започнемо радове”, рекла је Михајловићева.

Скот је рекао да се нада да добром напретку пројекта и да ће овај ауто-пут по квалитету бити пример и за друге сличне инвестиције у овој области.

Он је додао да САД остају отворене за подршку Србији у спровођењу реформи које доприносе бржем путу Србије ка чланству у Европској унији.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/zorana-mihajlovic-razgovarala-sa-kajlom-skotom-o-regionalnom-povezivanju-srbije-i-novim-infrastrukturnim-projektima.html