Зоран Лутовац: Гордана Чомић води политику Александра Вучића, то што она данас ради – то није политика Демократске странке

208

То што данас ради Гордана Чомић није политика Демократске странке (ДС), то је политика Александра Вучића, изјавио је данас ДС Зоран Лутовац.

Дугогодишња функционерка демократа, данас министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Србије Гордана Чомић изјавила је да је оно чиме се сада бави политика ДС-а, као и да је прихватила да буде на челу ресора који води јер верује да ће исход бити добар.

Лутовац је, за нова.рс, казао да је Вучић наводно за дијалог, „али он политичке противнике назива непријатељима, прогања их и провлачи кроз таблоидно блато“.

„Вучић је наводно за слободу медија, али медији никада нису били под већом контролом и притиском него што су данас. Вучић је наводно за слободне и поштене изборе, али људи се у Србији данас не изјашњавају слободно, они су под притиском, претњама и уценама“, оценио је Лутовац.

Вучић је наводно за добросуседске односе, додао је председник ДС-а, али он о суседима говори језиком нетрпељивости.

„Вучић је наводно за европске интеграције, али све што ради је у супротности са европским вредностима“, рекао је Лутовац и додао да то у чему Чомић учествује није политика ДС-а, већ Српске напредне странке.

„Политика ДС-а је суштински супротна политици Александра Вучића и СНС-а“, закључио је Лутовац.

Извор: НСПМ