Иса Мустафа: Тачи је склопио договор са Вучићем и Федериком Могерини који подразумева промену граница Косова

746

За моју странку потпуно је неприхватљиво да се у Бриселу отвори питање промене граница, каже бивши косовски премијер и лидер Демократског савеза Косова (ДСК), највеће опозиционе странке на КиМ. Он је у исто време оптужио и председника привремених косовских институција Хашима Тачија да је склопио договор са председником Србије Александром Вучићем и високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

– Тачи је вероватно ступио у неки аранжман са Могеринијевом и са српским председником Александром Вучићем. Али мислим да је то потпуно неодговорно и потпуно неприхватљиво за ДСК. Уверен сам да, ако отворимо питање границе, тиме отварамо и питање статуса, питање државности Косова, и онда се то питање не може окончати – рекао је Мустафа, преноси приштинска “Газетаблиц”.

Како је рекао, Београд ће Приштину довести до тога да се одрекне Декларације о независности.

– Ми не можемо присилити Америку да опет бомбардује Србију јер нас је Србија издала током преговора, што нас је довела до тога да се одрекнемо државности – рекао је Мустафа, и додао да је апсурдно направити споразум о промени граница, знајући да ће Федерика Могерини окончати свој мандат у мају ове године.

Како је рекао, Приштина би требало да има јаке гаранције за споразум, али да ни у ком случају не сме да мисли да мења или коригује границе.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/isa-mustafa-taci-je-sklopio-dogovor-sa-vucicem-i-federikom-mogerini-koji-podrazumeva-promenu-granica-kosova.html