Кадри Весељи: Наћи ћемо вас, кукавице које су данас слободне у Србији биће ухапшене

704

Приштина — Председник косовске скупштине тврди да је у понедељак и формално започео процедуре оснивања међународног трибунала за злочине које је Србија починила на КиМ.

Кадри Весељи је истовремено и запретио хапшењем “кукавицама које су данас слободне у Србији”.

РТК2 на српском језику преноси да је у Приштини у присуству представника несталих, организације ратних удружења, косовског министарства правде, шефова посланичких група и цивилног сектора у косовској скупштини одржан састанак о формирању трибунала и да је Весељи у уводном обраћању рекао да је међународни суд “преко потребан” како би осудио злочине које је, како тврди, Србија починила.

Весељи је навео да је реч о прогону који је био “сличан Холокаусту”, поручивши да “Косово не прихвата ћутање и негирање” и да ће правда бити задовољена.

“Србија ће одговарати за све ове жртве. Наша порука за злочинце и оне који негирају злочине, кукавице које су данас слободне у Србији, бићете ухапшени. Чинили сте злочине јер сте кукавице. Бојали сте се сукоба са Ослободилачком војском Косова, па сте нападали цивиле. Наћи ћемо вас”, прети Весељи.

(Танјуг)

 

http://www.nspm.rs/hronika/kadri-veselji-progon-koji-je-srbija-pocinila-na-kosovu-slican-holokaustu-kukavice-koje-su-danas-slobodne-u-srbiji-bice-uhapsene.html