„Косовска полиција“ затворила прелазе Јариње и Брњак за путнички саобраћај

132

Косовска полиција је саопштила да су прелази Јариње и Брњак затворени за путнички саобраћај и возила због блокаде саобраћајница у правцу ових прелаза.

„Обавештавају се сви грађани да за промет користе друге граничне прелазе“, наводи се у саопштењу које је објављено на званичној Фејсбук страници полиције.

После најаве Приштине да у понедељак почиње примена одлуке о пререгистрацији возила и личним картама, грађани са севера Косова нам јављају да се на више локација на северу Косова постављају барикаде. Заменик командира Косовске полиције за регион Север Бесим Хоти потврдио је за Коссев да је дошло до блокаде пута у Зубином Потоку код Варага и у Рудару.

„Дошло је до блокаде пута у Зубином Потоку код Варага и у Рудару. Наводно је протурена лажна вест да ће општина да се блокира од стране специјалних јединица, што апсолутно није тачно нити постоји таква намера“, за Коссев је казао Бесим Хоти.

Претходно су се у северном делу Косовске Митровице огласиле сирене за узбуну, јавила је репортерка Н1. У међувремену, сирене су се зачуле и у Зубином Потоку и Лепосавићу.

(Н1)

НСПМ