Курц предлаже казне за чланице ЕУ због миграната

316

Аустријски канцелар Себастијан Курц изјавио је данас до државе Европске уније које су примиле велики број миграната и имају велике дугове “радо узимају наш новац” и најавио да ће Унији представити план да буду кажњене оне државе које олако приступају проблему миграната.

Курц је предложио реформу споразума ЕУ и навео како Унија ради на увођењу мера као што су казне за државе чланице које не врше правилну регистрацију миграната или повећавају своту за мигранте, очигледно мислећи на Италију и Грчку, пренео је Ројтерс.

Он је објаснио како планира да представи свој план лидерима ЕУ на данашњем састанку у Румунији, иако изгледа да нема много заинтересованих за промену Споразума, што би захтевало једногласност међу државама чланицама, ратификацију у парламентима чланица, а у појединим државама и националне референдуме.

Што се тиче његове изјаве о дугу, он је појаснио “како се овде говори о државама које радо узимају наш новац и спремне су да га уновче”.

Иако Курц ње рекао о којим је конкретно земљама реч, агенција наводи да су његови коментари очигледно упућени на државе чланице ЕУ са југа Европе.

 

http://www.novosti.rs/вести/планета.479.html:793592-Курц-предлаже-казне-за-чланице-ЕУ-због-миграната