ЛЕТЕЛО ПЕРЈЕ НА САСТАНКУ, ДАЧИЋ БЕСАН: Зашто Косово има два министра спољних послова за столом?; Цакај: Раније је требало да будеш испровоциран

662

На састанку министара спољних послова ЕУ и балканских земаља кандидата за чланство у ЕУ у Букурешту, одржаном у оквиру председавања Румуније Савету министара ЕУ, министар спољних послова Србије Ивица Дачић констатовао је да се за столом налазе два косовска министра спољних послова, алудирајући на то да је вршилац дужности шефа дипломатије Албаније Гент Цакај пореклом са Косова.

“Зашто Косово има два министра спољних послова за столом. То је тешка провокација (званичног) министра спољних послова (и премијера) Едија Раме”, казао је Дачић, преноси албански сајт Balkanweb.

На то је реаговао Цакај, који је рекао Дачићу да је раније требало да буде испровоциран будући да је Косово и раније имало двојицу министара спољних послова.

“Ви сте из Призрена, зар не, ја сам Албанац са Косова и овде представљам Албанију”, рекао је Цакај.

Албански премијер Еди Рама истовремено је званично и министар спољних послова а Цакај је вршилац министра спољних послова, пошто му је Рама пренео сва овлашћења.

Скупу у Букурешту присуствовао је и косовски министар спољних послова Беџет Пацоли.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:775106-ЛЕТЕЛО-ПЕРЈЕ-НА-САСТАНКУ-ДАЧИЋ-БЕСАН-Зашто-Косово-има-два-министра-спољних-послова-за-столом-Цакај-Раније-је-требало-да-будеш-испровоциран