Миланко Шеклер: Отворено писмо “највећем зликовцу данашње Србије”

956

Миланко Шеклер

Отворено писмо највећем зликовцу данашње Србијe

После свега што се десило овом народу, последњих деценију и по, и за штa баш вас директно оптужујем, да апсурд буде већи, постали сте и једина и последња нада, која нас можда може спасти из овог бесмисла у коме се данас налазимо сви, а нарочито ми, обични људи, који не припадамо ниједној политичкој странци, а уплашени и слуђени као да не чинимо већинску Србију.
Знам и на кога сте сви ви који ово читате помислили када сте прочитали да је писмо упућено “највећем зликовцу у Србији”! Е па жао ми је, али није тај!

Знам и на кога сте сви ви који ово читате помислили када сте прочитали да је писмо упућено “највећем зликовцу у Србији”! Е па жао ми је, али није тај! Погрешили сте. Не, нисам мислио на њега, већ на његовог правог инспиратора и творца! На онога који га је својим личним и вишегодишњим трудом и радом и талентом инспирисао и заиста створио, на онога на кога и данас највише личи и подсећа, тај на кога сте сви ви прво помислили да ја мислим! Е тај његов “прави творац”, а не он сам, по мени је најавећи зликовац Србије, коме ово писмо и пишем.

Мислите да сад знате на кога мислим? Ма где он! Аман људи, опет сте погрешили! Ја под највећим зликовцем Србије не подразумевам ни политичког оца (војводу, робијаша, револвераша, чаробну кацу за кисео купус која се крије у црквеним подрумима, из којих искаче и препада стране државнике) тога на кога сте сви ви прво помислили да мислим, а са друге стране, не мислим ни на политичког очуха (оног који му је немушто и невољно уступио место председника Србије у другом мандату, само зато што су и њему и његовој породици, претили линчом, високи руководици странке коју је он сам основао – СНС-а!), тога на кога сте ви прво помислили да мислим када кажем “највећи злочинац Србије”!

И да ли на крају знате на кога сам мислио када сам рекао “највећи злочинац Србије”? Нееее! Опет сте промашили! И то стварно много! Под тим изразом нисам мислио ни на многобројне сада уједињене опозиционе лидере Србије, као праве творце “онога на кога сте сви прво помислила да мислим” кад кажем “највећи зликовац Србије”! У потпуности се слажем да су данашњи лидери већине опозиционих политичких странака које су чиниле предходну власт Србије, огромни зликовци, и да им се не могу лако набројати сва злодела која су учинили земљи Србији! Тачно је да су неопевано опљачкали Србију, да су измислили многобројне манипулативне механизме за истовремену пљачку државе Србије уз истовремени лагодан опстанак на власти! Таквим својим понашањем (некадашња власт а данашња опозиција) је успела да створи чврсте и стабилне, иако накарадне услове у Србији, да данас нашом државом могу опуштено да управљају некакве човеколике сподобе, са којима преко 90% посто честитих грађана Србије не би волела ни да седи у истој кафани, а камо ли за истим столом! То су такви несоји и нељуди, да их у своју кућу, ниједан частан и поштен домаћин (под тим подразумевам само оне грађане Србије који немају полицијски досије, који нису кривично осуђивани за дела разбојништва, крађе, убистава, отмице људи, продају наркотика, и слично), никада не би примио!

Видим да сте тек сада збуњени потпуно? Питате се, па ко је онда тај “највећи зликовац у Србији”?

Дакле, пишем отворено писмо највећем зликовцу Србије, господину Срећку Шојићу, председнику “Странке Здравог разума”, који је, претпостављам основано, тренутно “заледио” и свој и статус своје странке!

Господине Срећко Шојићу, вас сматрам највећим злочинцем Србије, јер сте ви вашим дугогодишњим друштвеним, а нарочитом политичким деловањем, довели до тога, да се Србија данас нађе у оваквој ситуацији!

Ваш страначке и политичке активности, које су отпочеле 17. децембра 2006. године (почетак емитовања серије “Бела Лађа”), јер је баш од тог дана кренула ваша подмукла и скривена, непрекидна и жестока политичка кампања, која се заснивала на непрекидном емитовању ваших такозваних “телевизијских емисија”, свесно уобликованих у виду политичког и идеолошког памфлета, који је представљен у таквој “народској” форми, која је широким народним масама била примамљива и врло симаптична! Не господине Шојићу, не можете никада негирати, да сте баш ви, само зарад ваших личних и интереса, користећи само вама знане “политичко-тајкунске” везе, успели да ваш поглед на политику, односно ваш начин политичког деловања, наметнете као најважнију “политичку школу” и модел политичког деловања у Србији, за читаве деценије унапред! То што сте ви свему томе дали лажну форму обичне “хумористичке телевизијске серије”, неће вас спасти од ваше огромне и историјске одговорности ! У лагању сте отишли толико далеко, да сте тој вашој интересној политичко – пропагандној емисији дали чак и измишљено и неутрално име “Бела лађа”, која наводно има своје сценаристе и глумце, само како би могли несметано да политички делујете! Невероватно је, да сте емитовање вашег политичко – пропагандог блока, у трајању од 1 часа, и то у ударном термину, одмах после дневника, успели да задржита, у програмској шеми националне телевизије, непрекидно чак 6 година!!!

Њено “идеолошко” и погубно дејство по целокупну данашњу политичку елиту Србије, није се одмах осетило! Но, како је ваша главна политичка стратегија била и остала, трајна, непрекидна и бескрајна изборна кампања, то су и “плодови” вашег политичког деловања почели да се појављују тек после пар година!

Господине Срећко Шојићу, сада је свима јасно, да ваша, само на први поглед, наивна и смешна “улога” једног као “припростог” и “наивног” политичара не може сакрити ваше праве намере и циљеве! Ви сте својом непрестаном страначком и политичком пропагандом ширили ваш утицај у бирачком делу Србије, спремајући се да освојите већинску власт у Србији, како не бисте морали да је делите ни са ким!

И како је време пролазило, вама се чинило, како вам ништа живо не може стати на пут и спречити вас да преузмете целокупну власт у Србији! Али преварили сте се! Ваша вишегодишња пропаганда и политичка школа су имали много већи утицај на политичку сцену Србије него што сте ви мислили да има!

Након 6. дугих година ваше непрестане политичке пропаганде (тачније 1 априла 2012. године), тадашња власт у Србији, је решила да стави тачку на ту вашу политичку пропаганду, и тог дана је емитована последња епизода, рекао бих, “страначке хронике и политичке школе” под лажним именом “Бела Лађа”! Но, ефекти вашег шестогодишњег политичког рада су већ били зрели! Ондашња власт у Србији, коју је чинила коалиција око Демократске Странке, већ је добрим делом фунционисала на политичким принципима који сте ви први јасно дефинисали, и увели у политички живот Србије, као њен чврст основ!

После само пар дана од престанка емитовања (1. априла 2012. године) ваше “политичко-пропаганде” емисије под лажним именом “Бела Лађа”, тадашњи председник државе Србије, Борис Тадић, сматрао је да својом оставком на место председника Србије (дао оставку 5.април 2012. године), и заказивањем председничких избора већ за следећи месец (6 маја 2012. године), може себи и својим политичким партнерима, користећи ваше политичке принципе, обезбедити себи још један мандат на власти! Полазећи и сам од ваших политичких начела, изнетих у тој вашој тзв “серији” (а уствари “политичкој школи”), председник Борис Тадић се надао великом успеху на тим изборима! Превидео је само једну ствар: да су и његови политички противници, то јест тадашња опозиција, такође били под огромним утицајем ваше “политичко пропагандне школе”! Превидео је, да су тадашњи политички опозициони лидери, обзиром да нису били у власти, имали много више слободног времена, да редовније “прате и изучавају” ваша политичка начела и принципе, спремајући се озбиљно да преузму власт!

Поштовани господине Шојићу, то што сте ви тада, вероватно увређени због прекидања даљег емитовања ваше политичко-пропагандне емисије “Бела лађа”, одлучили да бојкотујете тадашње председничке изборе, сматрајући да ћете тако само додатно ојачати своју “Странку Здравог разума” за следећи изборни циклус, испоставило се као ваша катастрофално лоша политичка процена! Ни у најцрњем сну, нисте могли ни да претпоставите, да ће вам једна од најмлађих новоформираних политичких странака у Србији (Српска напредна Странка), директним преузимањем ваших политичких принципа, идеологије, као и принципа страначке огранизације (где се сваки појединачни члан прати, проверава и уцењује 24 часа дневно: оно чувено “Знамо се” и “Крадеш”), потпуно преузела целокупно ваше бирачко тело, остављајући вашу “Странку Здравог разума” далеко испод цензуса!

И тако се десило да на тим председничким изборима, победи човек (Томислав Николић) који је оличавао све оно што сте и ви сами! Купио је факултетску диплому, баш као и ви, само што је његова била још и магистарска! Он се није као ви жалио да његова странка “гули ладне пихтије”, док ови на власти “кркају печење и кобасице”, већ се жалио да он има само сеоско домаћинство у неком забитом селу, а ови на власти виле на Дедињу! Додуше, Тома Николић и дан данас живи у вили на Дедињу, иако већ две године није председник Србије! Но да се вратимо суштини:

Поштовани господине Шојићу,

Вас директно кривим и и за чињеницу да се у садашњем саставу републичке скупштине Србије налазе баш овакви посланици, какви јесу! Као да сте сваког понаособ лично ви изабрали и поставили у скупштинске клупе! Па зар је могуће да је случајно, то што се данас, у тој булументи и гомили вагабунда не може наћи ниједан једини човек за кога би ми обични грађани ове земље рекли: “Ево, овај може да ме представља”!

Да зло буде веће, посланици данашње републичке скупштине Србије, су чак и за ваше “критеријуме”, далеко испод сваког нивоа! Ваши скупштински “посланици” су ипак били кудикамо квалитетнији и бољи, макар и само зато што су ипак представљали просечног грађанина данашње Србије! Посланици данашње скупштине Србије су испод сваког просека, испод сваког нивоа (и културног, и образовног, и васпитног, и моралног, и интелектуалног)! Вашим посланицима се није морало звонити звонцетом, као крду, чопору или стаду, да би знали када треба да дигну руку: они су то знали, и ако им само ви то кажете! Ваши посланици су, сећам се, често имали и различите ставове од вас као лидера (што би се рекло постојала је могућност различитог мишљења у Странци Здравог Разума), па се дешавало чак и да вас ваш сопствени посланик полије водом, а да га не убијете! Замислите да данас посланик СНС-а полије свог лидера водом у скупштини, или да гласа супротно!

Поштовани господине Шојићу,

Због свега изнетог, сматрам да сте би директан кривац за данашњу политичку ситуацију у Србији! Ви сте научили владајућу странку у Србији свим вашим прљавим политичким триковима! Ви сте увели глуму на велика врата у политику Србије! Додуше ви сте више протежирали комедију, а они су постигли још вече успехе заступајућу гледиште да драма и трагедија оставају бољи утисак код гласача! Ви сте их научили “глумачкој вештини”, као кључној вештини коју политичар у Србији мора да савлада и користи свакодневно, ако жели да влада! Тако, два лица на једној глави, о.односно маска на лицу, као симболи позоришне уметности, данас могу бити окачени на зграду републичког парламента и седишта председника Србије!

Поштовани господине Шојићу,

И ви сте, као и ови данас доводили стране амбасадоре у своју кућу (представали сте их као своје велике пријатеље) као што их неки воде у подрум у Јајинце (као на пример министар спољних послова Немачке, Гвидо Вестервеле, декларисани хомосексулаца, који убрзо премину услед последица болести СИД-е, а овај наш му никада, макар јавно ни гроб не обиђе!). И ви сте због љубави “странаца” свашта радили (ишли у лов, па чак и у позориште!), а овај наш је ишао на округле столове где га је по рамену “мазио” онај који нас је бомбама гађао! И ви сте се мучили са енглеским језиком као и многи данашњи фунционери и министри који су данас на власти! И ви сте били новопечени верник, као и ови данас, и ви сте отварали на ограђеној ледини фабрике, које су кратко радиле или нису уоште, као и ови данас (“Мубдала” – чипови, “Тенис” – фарме и кланице, Ал Дахра-3 жетве годишње, “Сиси” – стратешки партнер ФАП-а из Прибоја, итд)! И ви сте узимали паре од тајкуна, као и ови данас (додуше, ови данас су чак ставили на своју страначку листу жену и брата свог сосптвеног тајкуна да буду у парламенту, а што се ви господине Шојићу, као “морална громада” ипак нисте усудили), и ви сте се жалили да вас клевећу, и да сте жртва, и да вам нон стоп прете и шаљу претеће емилове ови што су “противу реформе”! И ви сте обећавали све и свашта, и ви сте носили завијену главу, падали несвест од исцрпљености, радећи несебично за државу и народ напаћени! И ви сте били нападнути, и на вас су спремани и вршени атентати, и вама су претили смрћу, и ви сте “гурали” своје рођаке и пријатеље и кумове на политичке позиције….

И зато, на крају, имам једну људску молбу за вас поштовани господине Шојићу!

Када је већ ваша лоша копија на челу Србије, и када су већ ваши политички принципи и програм “украђени”, и уграђени у темеље данашње демократије и функционисање саме скупштине Србије, јер се тамо данас налазе посланици, бирани и изабрани по вашим принципима, онда нам у Србији остаје само једно решење, које само ви можете да донесете и изнесете на вашим плећима!

Зашто би цела Србија морала да гледа ваше лоше копије на свим челним позицијама у држави Србији, када може макар да гледа од вас лично изабране и квалитетне оригинале! Зашто би у скупштини Србије седеле и шириле се лоше копије ваших посланика, када могу седети ваши оригинали! Србија заслужује бизнисмена Тихомира Стојковића, адвоката Шљивића, Пањковића, Ћирка, Живадинку у скупштини, а не једног Ристичевића, или Мартиновића, Мировића, Мају Гојковић и многе друге безличне личности!

Господине Шојићу, ви сте директно одговорни и главни сте кривац што сте их “обучили” и научили да манипулишући вештином глуме (и то очајно лоше), често падајући у “шмиру и патос”, могу много да постигну у политици, више него игде другде у животу! Ви сте им дали идеју, да од политике направе позориште!

На крају крајева, господине Шојићу, ви сте директно одговорни и главни сте кривац што сте их “обучили” и научили да манипулишући вештином глуме (и то очајно лоше), често падајући у “шмиру и патос”, могу много да постигну у политици, више него игде другде у животу! Ви сте им дали идеју, да од политике направе позориште!

Зато господине Срећко Шојићу,

Ако хоћете да вам ја, и већинска Србија, икада опростимо због ових ваших огромних грехова, и избришемо вам титулу “највећег злочинца данашње Србије, морате се кадидовати на следећим изборима у Србији, како би сте ви лично, са вашом листом посланика, победили ове које сте и сами направили, и доказали им, да је глума ипак уметност, и да јој је место у позоришту, а не у парламенту!

Поштовани господине Шојићу, ако хоћете да од највећег зликовца у Србији, постанете највећи доброчинитељ, онда ћете ово што тражим у име већине народа Србије, и учинити: поразити ваше лоше и недораслае копије, присутне у владајућој (али и опозиционој) Србији! Када их ви тако драстично поразите, без обзира на њихову прескупу “кампању и лагарије и пропаганду”, и тако их понизите пред целом јавности Србије, очекујем да се више никада неће опоравити и да им више никада неће пасти напамет да се баве политиком у Србији!

Можда је то једини преостали излаз за Србију данас!

Докажите да уметност и лепота уметности могу понекад и буквално (а не само духовно), спасти свет (у овом случају Србију и нас обичне грађане). За узврат, нека се скупштина Србије одужи култури, просвети и науци, тако што ће им дуплирати буџетска средства,на уштр средстава за кампању и плате посланика у скупштини!

Уместо поуке за крај, питања за крај:

1.

Ако је “Бели Прелетачевић”, само злоупотребом (и лошом пародијом), за разлику од вашиј глумачких бравура и талента , успео да освоји скоро 10% гласова на председничким изборима 2017. године, шта мислите, колико можете освојити ви?

2. Зашто је покрет “5 звездица” у Италији, који је основао и предводи сатиричар и колумниста Бепе Грило (који лично не учествује у власти), освоји скоро трећину гласова на првим изборима?

3. Зашто у потпуно уништеној и разваљеној Украјини (разваљној и уништеној деловањем западних земаља), у предизборним анкетама, будућих председничких избора у Украјини, (одржавају се 31 марта 2019. године), убедиво води комичар Владимир Зеленски, испред садашњег председника Украјине Петра Порошенка, и бивше премијерке Јулије Тимошенко?

Извори:

1. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B51%92%D0%B0

2. https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%981%D1%98%D0%B5_2012.

3.https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9898%D0%B5_2017.

4. https://www.blic.rs/vesti/svet/borba-za-predukrajine-oi-niko-jos-nije/z93nhmh

5. http://www.politika.rs/scc/clanak/421707/U-Ukralarniji-kza-predsednika-komicar

 

 

http://www.nspm.rs/samo-smeh-srbina-spasava/otvoreno-pismo-najvecem-zlikovcu-danasnje-srbije.html