“Министарство економског развоја Косова”: Регистрација Трепче биће завршена у наредна два дана

720

Косовски министар за економски развој Ваљдрин Лука најавио је да ће регистрација комбината Трепча А.Д. бити завршена у наредна два дана.

Функционализација јавног предузећа Трепча А.Д. била је једна од тема данашњег састанка Владе Косова, а из Министарства економског развоја најављују да ће предузеће бити регистровано до краја овог месеца, преноси Коссев.

Како се наводи у саопштењу, Министарство економског развоја је известило преостале чланове кабинета о тренутном пресеку ситуације када је формирање предузећа Трепча А.Д. у питању.

Из овог министарства наводе да преостају још четири изазова, али да су они у завршној фази – формална регистрација предузећа, комплетирање Надзорног одбора предвођеним Законом о Трепчи А.Д, избор и именовање Управног одбора и почетак улагања, што је такође предвиђено Законом о Трепчи А.Д.

По завршетку састанка владе, министар за економски развој, Ваљдрин Лука најавио је да ће регистрација овог комбината бити завршена у наредна два дана.

“Влада је формирала Одбор Трепче. Ми смо предали Нацрт Статута Комисији за привредни развој. Ми смо навели сва питања о упису предузећа која ће бити обављена у фебруару. Регистрација Трепче отвара пут за развој овог предузећа”, рекао је Лука, јавила је КСП.

Иначе, овом састанку владе присуствовала је и новоименована министарка пољопривреде, Данијела Живић којој је на почетку састанка косовски премијер, Рамуш Харадинај, пожелео добродошлицу и успешан рад.

Након што је у мају прошле године косовска влада усвојила предлог статута “Трепче”, којим овај некадашњи југословенски комбинат треба да постане акционарско друштво, исти документ је недавно усвојила и косовска скупштина чиме је “потврђено 100-процентно власништво Републике Косово у највећем металуршком комбинату на Косову, који ће сада бити 100% акционарско друштво Косова”, известила је почетком месеца приштинска Коха.

(Коссев)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ministarstvo-ekonomskog-razvoja-kosova-registracija-trepce-bice-zavrsena-u-naredna-dva-dana.html