Министар за повратак у “влади Косова” Далибор Јевтић: Подржавамо коначни споразум о Косову, Српска листа послала јасну поруку да не жели да буде само декор

999

Заменик косовског премијера и министар за повратак и заједнице у оставци Далибор Јевтић изјавио је за Глас Америке да са питањем разграничења, о којем се у Вашингтрону говори, није упознат, али да је време да се постигне коначни споразум и обезбеди трајни мир.

„За мене је врло важно да говоримо о оним стварима које ће на конкретан начин помоћи да људи буду повезани, да сарађују, да се њихова права поштују“, рекао је Јевтић који живи у јужном делу Косова, преноси КоССев.

Боље је постићи договор сада, него чекати да будемо у далеко горој ситуацији када је о могућим решењима реч

Он сматра да је време да се постигне коначни споразум између Београда и Приштине. „Ако сагледамо политичке околности и иницијативе које долазе из САД које подржавају дијалог, свакако да је добар моменат.

Боље је постићи договор сада, него чекати да будемо у далеко горој ситуацији када је о могућим решењима реч“, рекао је Јефтић позивајући се на поруке које је чуо у Вашингтону. Упитан да ли је бојкот Српске листе дао резултат, он је подсетио да се ради о „принципу“. „Послата је врло јасна порука да не желимо да будемо декор“, рекао је Јевтић.

(Фонет)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ministar-za-povratak-u-vladi-kosova-dalibor-jevtic-podrzavamo-konacni-sporazum-o-kosovu-srpska-lista-poslala-jasnu-poruku-da-ne-zeli-da-bude-samo-dekor.html