Момир Стојановић: Владимир Цвијан је настрадао јер је много знао о дешавањима у врху власти, индикативно је и да се о његовој смрти никада нису огласили чланови најуже породице

211

Бивши члан и посланик Српске напредне странке, Момир Стојановић, изјавио је данас да је адвокат Владимир Цвијан много знао о дешавањима у врху власти и да је највероватније због тога настрадао.

Стојановић је агенцији Бета казао да је Цвијан, док је био народни посланик, често истицао да се не слаже с политиком Александра Вучића.

– Остало је неразјашњено какву је улогу имао Цвијан у време формирања СНС-а, пре свега у делу који се односи на прикупљање новчаних донација од Цанета Суботића намењених за позиционирање СНС-а на политичкој сцени Србије – казао је Стојановић који је пре учлањења у СНС био начелник Војно-безбедносне агенције.

Такође, додао је Стојановић, требало би проверити сазнања појединих медија да је Цвијан као функционер СНС-а узимао новац од осуђених криминалаца да би они касније били помиловани од стране предсдника државе.

– Индикативно је и да се о смрти Владимира Цвијана никада нису огласили чланови његове најуже породице – рекао је бивши начелник ВБА.

Додао је да је чудно и што се о Цвијановој смрти није огласо врх СНС-а или његове колеге адвокати из те партије.

– За мене, као бившег безбедњака, тај завет ћутања је веома индикативан. Ово је постала лудница од земље. Клизимо тотално у пропаст. Балон је надуван и уместо да га неко издуши иде се ка томе да експлодира – закључио је Стојановић.

Више јавно тужилаштво у Београду је јуче саопштило да се бивши блиски сарадник Бориса Тадића, Томислава Николића и Александра Вучића, адвокат Владимир Цвијан удавио у Дунаву 5. јануара 2018. године, и да је његово тело нађено на обали у насељу Вишњица.

(Бета)

НСПМ