Мустафа: Тачи тргује са Могеринијевом и Вучићем

864

Бивши тзв. косовски премијер и лидер Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа изјавио је да је за ту странку потпуно неприхватљиво да се у Бриселу отвори питање промене граница и оптужио председника тзв. привремених косовских институција Хашима Тачија да је склопио неки договор с председником Србије Александром Вучићем и високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

“Тачи је вероватно ступио у неки аранжман с Могеринијевом и са српским председником Александром Вучићем. Али мислим да је то потпуно неодговорно и потпуно неприхватљиво за ДСК. Уверен сам да ако отворимо питање границе, тиме отварамо и питање статуса, питање државности Косова, и онда се то питање не може окончати”, рекао је Мустафа, преноси приштинска Газетаблиц.

Како је рекао, Београд ће Приштину довести до тога да се одрекне Декларације о независности”.

” Ми не можемо присилити Америку да опет бомбардује Србију јер нас је Србија издала током преговора, што је нас довела до тога да се одрекнемо државности”, рекао је Мустафа и додао да је апсурдно направити споразум о промени граница, знајући да ће Федерика Могерини окончати свој мандат у мају ове године.

Како је рекао, Приштина би требало да има јаке гаранције за споразум, али да ни у ком случају не сме да мисли да мења или коригује границе.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:779069-Мустафа-Тачи-тргује-са-Могеринијевом-и-Вучићем