НАПЕТО У ВЕНЕЦУЕЛИ: Стотину руских војника стигло у Каракас; Опозиција украла више од 30 милијарди долара

1050

Авиони Ан-124 и Ил-62 са руским војницима и 35 тона терета стигли су аеродром „Мајкетија“ у Каракасу, пише лист „Комерсијо“.

Лист тврди да се ради о 99 војника на челу са начелником Главне организационо-мобилне управе Генралштаба Оружаних снага Русије генерал-пуковником Василијем Тонкошкуровом. Како пише лист, на аеродрому их је дочекао шеф одељења за међународне везе и интеграције Венецуеле Маријани Мата, представник Националне гарде Венецуеле Едгар Рејес и чланови руске дипломатске мисије у Каракасу.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Federico Black B.@FedericoBlackB

Hoy llegaron al aeropuerto Internacional de Maiquetía estos dos aviones de la Fuerza Aerea rusa.

1 Ilyushin Il-62M
1 Antomov 124

Fotos: cortesía

4,031 people are talking about this
Према информацијама листа, на путу за Венецуелу авион је два пута слетео у Дамаск и Дакар.

Как се наводи, авион је доставио 35 тона терета. Нема званичне потврде информација.

Раније је шеф дипломатије Венецуеле Хорхе Ареаса изјавио да држава не намерава да тражи од Русије оружје. По његовим речима, венецуеланско оружје је углавном руске производње.

ОПОЗИЦИЈА УКРАЛА ВИШЕ ОД 30 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА СА РАЧУНА У ИНОСТРАНСТВУ

Министар за телекомуникације Венецуеле Хорхе Родригез тврди да је са страних рачуна Боливарске Републике „по налогу администрације председника Доналда Трампа“ отето више од 30 милијарди долара за последња два месеца.

Родригез је саопштио да је више од милијарду долара са венецуеланских рачуна у међународним банкама пренесено на личне рачуне опозиционара у циљу финансирања терористичких група против Венецуеле. По његовим речима, крађу новца координира штаб у који улази Хуан Гваидо, један од лидера опозиције Леополд Лопез, ухапшени саветник самопроглашеног председника Роберто Мареро итд. Како се наводи, група се састоји из чланова опозиционе партије „Волунтад“.

Како је рекао министар, један од оних који требало да добије део новца био је Венецуеланац Хуан Планшарт. То, како тврди Хорхе Родригез, доказују снимци са телефона Роберта Марера, којег у Венецуели оптужују да је учествовао у једној од терористичких ћелија. Новац је Планшарту требало да буде пребачен на рачун у банци „Банеско Панама“.

Један део новца је требало да припадне особи која је у телефону меморисана као Роксана де Кукута у „Банк оф Америка“. Родригез тврди да је та жена „врбовала за групу најамне убице из Централне Америке”.

„Под заштитом Владе Доналда Трампа они краду новац који је требао да буде потрошен за лекове, храну, пољопривредни сектор и индустрију за потребе целе државе“, нагласио је министар.

DEFCONWarningSystem

@DEFCONWSALERTS

Commander of Russian Ground Troops Gen-Col Tonkoshkurov has apparently arrived in Venezuela today with other personnel carrying possible cargo for the Maduro regime. https://www.defconwarningsystem.com/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=13151&p=100488#p100488 

178 people are talking about this
http://www.novosti.rs/вести/планета.479.html:784888-НАПЕТО-У-ВЕНЕЦУЕЛИ-Стотину-руских-војника-стигло-у-Каракас-Опозиција-украла-више-од-30-милијарди-долара