НЕЗАДОВОЉСТВО СРБА НА КиМ: Не окупацији северне Косовске Митровице (ФОТО)

724

И. РАДУЛОВИЋ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Све чешће најаве албанских политичара из Приштине и жеља градоначелника јужног дела Агима Бахтирија да управља и северном делом подељеног града окупиле су у петак у северној Косовској Митровици више хиљада Срба који су јасно и недвосмислено поручили да се не слажу са анексијом Северне Митровице. 

Овакав став, један за другим, поновили су и челни људи Клиничко – болничког центра и Приштинског универзитета др Милан Ивановић и Раде Грбић, студент проректор Немања Бишевац, руководилац производње у комбинату Трепча Невенка Вукчевић.

Међу грађанима који су се у никад већем броју окупили испред седишта Еулекса и Европске уније били су и политички представници Срба са севера Космета, а председник Српске листе Горан Ракић је истакао да је ово борба за нас и нашу децу и за боље сутра.

– Јуче таксе, данас анексија, или у преводу окупација Kосовске Митровице, сутра окупација Трепче, Звечана, прекосутра Лепосавића, Зубиног Потока… Можда ће извршити политички, правни па и физички напад на Трепчу чиме ће онемогућити да наши радници, деца, мајке, очеви имају плате и основне услове за живот. То им нећемо дозволити и остајемо на бранику наше отаџбине – рекао је Ракић.

Прочитајте још – ОДЛУЧНО ПРОТИВ АНЕКСИЈЕ СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ: У петак у подне нови протест Срба на КиМ

фото И.Радуловић

Подсећајући да на Приштинском универзитету са привременим седиштем у Косовској Митровици знање стиче око 11 хиљада студената, ректор Раде Грбић је нагласио „да уколико наше школе, Универзитет и здравствене установе не буду у образовном и здравственом систему Републике Србије, неће бити ни Срба на Kосову и Метохији.

фото И.Радуловић

Поруку да жеље само да у миру стичу нова знања и дипломе пренео је и студент проректор Немања Бишевац.

фото И.Радуловић

.
– Зато вас са овог места молимо, да нас не померате из школских клупа, учионица и амфитеатара. Сачувајте мир не дозволите да лудило завлада. Ако лудило буде завладало ми ћемо бити на страни рационалности, јер смо тако учени од стране наших родитеља и професора. Такође, бићемо на страни правде и истине, јер правда није селективна, већ једнако на све примењива – рекао је Бишевац.

фото И.Радуловић

Непрегледна колона људи на чијем је челу био транспарент „Јер одавде нема назад“ прошла је главном улицом, а затим шеталишном зоном до главног моста на Ибру одакле су се мирно разишли.

фото И.Радуловић

фото И.Радуловић
фото И.Радуловић
фото И.Радуловић
фото И.Радуловић
фото И.Радуловић

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:774876-НЕЗАДОВОЉСТВО-СРБА-НА-КиМ-Не-окупацији-северне-Косовске-Митровице-ФОТО