Нетанијаху потврдио израелске нападе на Сирију

537

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху потврдио је данас да је Израел у претходних 36 сати напао мете у Сирији.

“У претходних 36 сати израелско Ратно ваздухопловство напало је мете у Сирији. Израелске одбрамбене снаге напале су мете иранског покрета Хезболах. Ови напади потврђују да смо одлучни да делујемо против Ирана у Сирији”, рекао је Нетанијаху, преноси ТАС С.

Сиријске власти послале су писмо Савету безбедности Уједињених нација у којем захтевају од тог тела да осуди ракетне нападе које је Израел извео на Дамаск, известила је данас сиријска новинска агенција САНА.

Према извештају те агенције, у писму пише да су израелски напади имали за циљ да “продуже кризу у Сирији и терористички рат против Сирије и да подигну морал њихових агената у преосталим терористичким џеповима”, преноси Тас с.

Претходно је један војни званичник казао да је предграђе Дамаска било под нападом ракета који су извеле ваздушне снаге Израела из суседних области у Ирану.

Руска агенција је претходно пренела да је сиријска противваздушна одбрана оборила неколико ракета изнад Дамаска, као и да су експлозије могле да се чују у сиријској престоници.

Ројтерс је пренео наводе сиријске државне новинске агенције да су сиријске снаге обориле “већину израелских ракета” испаљених на предграђе Дамаска из израелских борбених авиона.

Такође је наведено да је “израелска агресија ограничена” на напад на једно складиште на аеродрому у Дамаску.

 

http://www.novosti.rs/вести/планета.479.html:771267-Нетанијаху-потврдио-израелске-нападе-на-Сирију