Огњен Короман: СНС је највеће зло које је могло да нас задеси, Александар Вучић – “доктор за све” уништио нам је и фудбал!

292

Огњен Короман је био екстремно разочаран поразом Србије, као осведочени опозиционар овог система и друштва, а некадашњи репрезентативац пожелео је успех “орловима”, силно желео да се то догоди, како каже, у инат партијашима из власти. Али…

СНС чега год се дотакне – све уништи! Они су највеће зло које је могло да нас задеси. Председник Алекдсандар Вучић све зна, у све се меша, а поприлично и у фудбал. Онда другачије и не може да буде кад имаш једног “доктора за све”

– Не да ми се да похвалим нешто, да се обрадујем успеху. Код мене је пре меча и за време преовладао патриотизам, жеља да Србија буде део Европе, да ти играчи донесу мало радости у народ, да подигну интересовање за фудбалом и врате веру у себе. Али, срећа треба да се заради, овај неуспех је рефлексија стања у држави, уплива СНС-а и политичара у све поре фудбала. Нема среће са овима – каже Короман за Директно.рс.

Некадашњи ас Црвене звезде неће да критикује играче.

– Стоји да нису играли као у Ослу, да је можда изгледало да нису дали максимум, али питамо ли се да ли ми имамо квалитет за више? Да ли су наши играчи бољи од шкотских? То не могу ни ја паушално да анализирам, већ неко стручан у Савезу. Али, нема ко тамо да ради то јер је СНС поставио с врха неспособне људе који не знају посао. Риба смрти од главе, разговарам са много саиграча, старијих тренера и сви ми исто кажу – никад није било горе него данас, јер СНС чега год се дотакне – све уништи! Они су највеће зло које је могло да нас задеси. Председник Алекдсандар Вучић све зна, у све се меша, а поприлично и у фудбал. Онда другачије и не може да буде кад имаш једног “доктора за све”.

Народ не верује држави, не верује ни у државни тим, не верује ни у фудбал јер се овде све види и зна. Све се свело ко ће кога да превари, ко ће више да намести СНС утакмица, ко више да заради од продаје играча и на кладионицама

Александар Вучић и капитен “орлова” Александар Коларов

Нема среће са овом влашћу, одавно прича Короман који се осећа као Дон Кихот у нападу на ветрењаче.

– Народ не верује држави, не верује ни у државни тим, не верује ни у фудбал јер се овде све види и зна. Све се свело ко ће кога да превари, ко ће више да намести СНС утакмица, ко више да заради од продаје играча и на кладионицама. Регуларност такмичења не постоји, свело се све на приче ко ће данас да ти суди, а не против кога играш. То није важно, па зато фудбал нико и не гледа. А, корона је легла власти као кец на десетку за све мутне радње које раде у фудбалу, Нема публике, нема ко да им звижди, вређа, негодује, мало ко хоће да гледа све те њихове муљаже преко ТВ екрана.

Нема ни струке, каже Короман који је кажњен шест месеци од стране ФСС због коментарисања председника Савеза.

Томислав Караџић и Славиша Кокеза

– Ја сам тренер почетник и као неки репрезентативац који је дао нешто Србији само сам желео да учим. Савез уместо да ти помогне да се едукујеш, па да ти дају могућност да учиш и радиш и од пете лиге постанеш можда тренер једног дана, неко из стомака каже “Короман није тренер јер није наш”. Јадно, тужно. Зато неки моји пријатељи као Јован Станковић пре ће радити у трећој лиги Шпаније него у Србији. Беже сви од овог зла.

Одавно је све зрело за корените промене.

– Треба да се исчисти фудбал од свега и свачега, да се истера политика, врати струка, направи план, систем. Да се вратимо поштеном раду, лигама где је најважнији фудбал, квалитет игре, где неће бити корупције, намештања, распродаје талената. А, да би се то променило мора да се промени за почетак ова власт – јасан је Короман.

(директно.рс)

НСПМ