Одлучено да се сви припадници Полиције вакцинишу против коронавируса

191
epa08940362 Registered Nurse Connie Gannor prepares doses of a Covid-19 vaccine shot, manufactured by Moderna, at a vaccination center set up in the Rumney Marsh Academy gymnasium in Revere, Massachusetts, USA, 15 January 2021. First responders are part of Phase One of the roll-out of vaccinations in the Commonwealth of Massachusetts. EPA-EFE/CJ GUNTHER

Београд — У МУП-у је, зарад заштите здравља запослених и стварања колективног имунитета, одлучено да се сви припадници Полиције вакцинишу против вируса ковид 19.

Имајући у виду специфичности полицијских послова и сталног контакта полиције са грађанима, потребно је да се сви припадници Полиције, осим оних код којих вакцинација није могућа из здравствених разлога, вакцинишу.

Подсећамо да је вакцинација против вируса ковид 19 препоручена мера од свих релевантних чинилаца – Кризног штаба за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19, Министарства здравља и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Такође, напомињемо да су запослени у обавези да, у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду, спроводе све превентивне мере безбедности и здравља на раду, како би сачували своје здравље, као и здравље других запослених.

(Б92)

НСПМ