“Отаџбина”: Вучић по сваку цену покушава да његову издају Косова и Метохије подрже Руси

1061

Идејом о „разграничењу“ Александра Вучића више од 80.000 Срба јужно од реке Ибар наћи ће се у независном Косову или боље рећи Великој Албанији. Како ће ретко ко да пристане да живи у таквој сепаратистичкој творевини Србима на Косову и Метохији прети нови егзодус. Ово ће на нашу несрећу бити последња сеоба Срба јер више неће имати ко да се сели. Све досадашње сеобе Срба са КиМ биле су под притисцима. Било то да су то били Турци, Немци, комунисти, натовци. Ово ће бити први добровољни егзодус. Он ће бити у режији Србина па још у лику председника Србије чије је име Александар Вучић.

Нажалост, неизвесност очекује и Србе северно од реке Ибар. Према гласовима који се чују из Брисела, како власт из Београда преговара са сепаратистима, Србији треба да припадне само онај део територије који је Петар Стамболић поклонио Косову и Метохији, а то је месна заједница Лешак. Језеро Газиводе са околином по тим информацијама Србија уступа сепаратистима на 99 година. Некада је гесло Александра Вучића, док је био истакнути функционер Српске радикалне странке, било да све Албанце са Косова и Метохије треба протерати преко Проклетија зарђалим виљушкама, а данас тим истим Албанцима поклања све до Копаоника.

Да се на тој основи врши разграничење говоре и свакодневни позиви политичке врхушке актуелне власти да и војска Косова и РОСУ полиција не могу да иду северно од реке Ибар. Каква дискриминација. По Александру Вучићу Срби јужно од реке Ибар су небитни а њихово страдање се подразумева. Међутим, после хапшења министра за КиМ Марка Ђурића нису много сигурни ни Срби северно од реке Ибар. Њега је РОСУ полиција ухапсила у северном делу Косовске Митровице. То само показује немоћ власти у Београду да заштити Србе из јужне српске покрајине.

Да би остварио своју идеју о „разграничењу“ председник Србије је преко својих прорежимских медија „Дневни телеграф“, „Информер“, „Ало“, „Пинк“ и других кренуо у жестоку кампању. А они пишу да ће амерички председник Доналд Трамп да створи и Велику Србију и Велику Албанију. Велику Албанију хоће, а Велику Србију тешко. Велику Србију по њима треба да чини остатак Србије без Косова и Метохије, само са свером Косова и Република Српска. Која политичка глупост. Каква је то Велика Србија без Пећке Патријаршије и Црне Горе.

Кажу још да ће Срби јужно од реке Ибар имати статус као што је Република Српска у БиХ, што је гола лаж. Биће скоро шест година од потписивања издајничог Бриселског споразума а да Вучић није добио Заједницу српских општина. Ингеренције такве Заједнице су иначе на нивоу риболовачког савеза. Илузија је онда да од Албанаца може да добије нешто што подсећа на Републику Српску која има сопствено судство и полицију.

Да би убедио грађане Србије да је идеја о „разграничењу“ добра Александар Вучић сугерише да ће манастири на Косову и Метохији добити неку екстериторијалност што је небулоза. У оквиру те екстериторијалности медији пишу о Пећкој патријаршији, Дечанима, Грачаници. На Косову и Метохији има још много живих српских манастира. Архангели, Љевишка, Девич, Соколица, Зочиште, Драганац и други па хоће ли сви они имати екстериторијалност. Данас у свету само Света Гора у Грчкој има религиозну аутономију али сви монаси у њима морају да поштују важеће законе грчке државе па и монаси српског манастира Хиландар.

И обавезно, као шлаг на торти, по Александру Вучићу његову издају Косова и Метохије морају да подрже Руси. Наводно је на састанку Лаврова и Болтона у Москви једна од тема била и Косово и Метохија. Измишљотина. Предмет разговора је било стање у Украјини и повлачење америчке војске из Сирије, што се ових дана и остварује. Тако стоји у саопштењу после састанка.

Договор о „разграничењу“ по овим медијима треба да потпишу Хашим Тачи и Александар Вучић у Вашигтону испред америчког председника Доналда Трампа. Чину потписивања по њима присуствоваће и председник Руске Федерације Владимир Путин. Још једна неистина. Пре мање од месец дана Димитриј Песков портпарол руског Кремља је изјавио да сусрет између Трампа и Путина никада неће моћи да се одржи у Вашингтону по било којој теми већ само на неутралном терену као што је било последњи пут у Финској. На страну ово, Владимиру Путину не пада на памет да шири НАТО простор јер челници сепаратиста већ сада најављују да одмах по потписивању свеобухватног мировног споразум Косово ће се кандидовати за улазак у ову војну организацију.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ свим Србима са КиМ честита Новогодишње и Божићне празнике са жељом да и у 2019. години по људским и Божијим законима и даље буду као до сада део Републике Србије. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ се нада да ће Господ Бог спречити Александра Вучића да у наредној години потпише свеобухватни издајнички споразум са сепаратистима из Приштине. Таквим споразумом први пут би се десило да се неко од српских властодржаца одрекао своје прадедовине. Бацање анатеме на издајника била би преблага казна.

Косовска Митровица

30.12.2018. године

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

 

http://www.nspm.rs/hronika/vucic-po-svaku-cenu-pokusava-da-njegovu-izdaju-kosova-i-metohije-podrze-rusi.html