ОЧЕВИЦИ ОПИСАЛИ ПАКАО НА ШЕРЕМЕТЈЕВУ: Броје се мртви, до сада 41 жртва, међу којима и двоје деце, на снимцима путници искачу из авиона

696

Само 37 од 78 путника и чланова посаде руског авиона ШЈ-100 који се запалио на московском аеродрому Шереметјево је преживело, саопштио је руски Истражни комитет.

“У авиону на лету од Москве ка Мурманску било је 78 путника и чланова посаде. Према најновијим подацима доступним истрази, 37 њих је преживело”, рекла је портпаролка Истражног комитета Светлана Петмеко.

Она је додала да истражитељи сада испитују преживеле, очевице, запослене на аеородрому и аво-компанијама, преноси Тасс.

Председник Русије Владимир Путин изразио је саучешће породицама настрадалих и наложио истрагу о узроцима несреће, саопштио је његов портпарол Дмитриј Песков, преноси Тас с.

На снимцима које је објавила руска телевизија “Росија 24” види се како путници искачу из авиона у пламену низ постављени тобоган и тетурају по писти и трави.

Дописник РТ Борис Кузњецов који се задесио на Шереметјеву у тренутку несреће објавио је твит описујући шта је на писти видео из свог авиона који је требало да полети за Хелсинки.

“Седели смо близу авиона који је потпуно захватила ватра. Пламен је био огроман. Спасилачке службе бориле су се да угасе пожар”, написао је он.

Новинар “Комсомолскаје правде” Дмитриј Смирнов уз снимак пожара на Твитеру је написао: “Пакао на Шереметјеву. Сухој Суперџет 100 на лету од Москве до Мурманска морао је да се врати због пожара. Гори као бакља док је евакуација у пуном јеку”.

http://www.novosti.rs/вести/планета.479.html:792872-ОЧЕВИЦИ-ОПИСАЛИ-ПАКАО-НА-ШЕРЕМЕТЈЕВУ-Броје-се-мртви-до-сада-41-жртва-међу-којима-и-двоје-деце-на-снимцима-путници-искачу-из-авиона