Подигнута оптужница против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још 29 припадника њихове групе

183

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против Вељка Беливука, Марка Миљковића и осталих припадника њихове организоване криминалне групе, која је деловала под велом Партизанове навијачке групе “Принципи”, потврђено је Танјугу.

Оптужницом је обухваћен 31 окривљени, а међу њима су и сведоци-окривљени. Оптужница је предата Посебном оделењу Вишег суда у Београду на потврђивање.

Детаљи оптужнице још нису познати.

Истрага против те криминалне групе покренута је 5. фебруара и након тога проширена је још шест пута, против истих особа за нова кривична дела или нових особа.

Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић је прошле седмице на конференцији за новинаре указао да се припадници ове групе терете за кривична дела злочиначко удруживање, пет тешких убиства, трговину дрогом, трговину оружјем и једну отмицу и једно силовање.

Реч је о бруталним убиствима извршеним у викендици у Ритопеку.

Тужилац је новинарима показао и до сада необјављиване фотографије које ће се користити као доказ против те групе.

Поред поменутих фотографија са Скај сервера заплењени су и аудио и видео записи који указују на догађаје и осумњичене.

Та група ухапшена је 4. фебруара. Беливук и Миљковић су под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Партизанове навијачке групе “Принципи”.

Поред њих, тада је ухапшено још 20-ак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А.Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са том групом.

У априлу је у скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила ова криминална група, пронађена је машина за млевење меса која је размонтирана и послата на вештачења.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и М. Б. (36), М. Б. (32) и В. Г. (36), М. Т. (33), Ф. И. (29), С. Л. (35), Б. К. (33), Н. Ђ. (35), В. Д. (46), А. В. (39), Д. Т. (38), Н. С. (33), Н. Л. (41), Н. С. (29), Ж. К. (41), Н. Ј. (50), В. Г. (38), С. С. (39) и В. В. (29), М. А., Б. Х. и А.Ш.

У мају је истрага проширена на још шест особа.

Шири контекст деловања ове групе указује на повезаност са “кавачким кланом” из Црне Горе, који је већ годинама у сукобу са такозваним “шкаљарским кланом”, такође из Црне Горе.

(РТС)

НСПМ