ПОРТАЛ ИН4С.НЕТ О НАВОДНИМ ТАЈНИМ ПЛАНОВИМА АГЕНЦИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Власт у Црној Гори планира насилно разбијање протеста?

1090

Недавно је у подгоричком локалу Асторија одржан састанак високих фунционера АНБ-а и неколико безбедоносно интересантних лица. Тема „састанка” је био протест „97000дупри се” који треба да буде одржаннаредне суботе, 16. фебруара.

На састанку је разрађиван план како изазвати нереде са којима би се и овај протест угушио попут оног из 2015. године.

Подсетимо, протест организује Грађански покрет 97000дупри се који није повезан ни са једном политичком партијом. Грађани су позвани на протест испред Тужилаштва како би заједно реаговали на аферу „Коверта“ и многе друге случајеве корупције у Црној Гори, а о којој се Врховно државно тужилаштво и даље не изјашњава. Претходне суботе окупило се неколико хиљада грађана, а подршку новима најавили бројни суграђани.

„Сви ми слободни грађани, који не желимо да нам испред улаза зграда експлодирају аутомобили, који не желимо да чувамо новац у банци да би нам он сутра нестао, који не желимо да на изборима исказујемо своју вољу против 97 000 евра, и који не желимо још 97 000 сличних неправди, имамо обавезу да се одупремо, и да се одупиремо систему сваког дана!„, позвали су организатори грађане.

Међутим, изгледа да се овај протест може завршити насилно.

Сценарио који је планиран за протесте није нов. Он је већ једном „примењен у пракси“ када су у крви разбијени мирни протести Демократског фронта.

„Циљ је да група младића у координацији са делом тајне службе направи инцидент који би прешао у сукоб а да припадници полиције “имају разлог”да интервенишу и тако прекину протест због нарушавања реда и мира“, наводи извор ИН4С.

Грађанима је још свеже у памћењу да су на исти начин разбијени протести у октобру 2015. године. Бруталном акцијом полиција је напала демостранте који су претходно 21 дан били окупљени испред Скупштине Црне Горе, тражећи фер и слободне изборе.

До данас нису разоткривени нити процесуирани припадници полицијских и параполицијских снага, који су крвнички навалили на сопствени народ. Нису нападнути само политичари који су предводили протесте, већ је без разлике незапамћеним насиљем полиција насрнула на представнике медија пак чак и на децу.

Количина употребљених средстава принуде, сузаваца, бојних отрова, шок бомби, гумених метака и грубог насиља показали су тада право лице диктаторског режима у Црној Гори, али и што је спреман да учини сваки следећи пут не би ли се одржао на власти.

 

(ИН4С)

http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:776428-ПОРТАЛ-ИН4С-НЕТ-О-НАВОДНИМ-ТАЈНИМ-ПЛАНОВИМА-АГЕНЦИЈЕ-ЗА-НАЦИОНАЛНУ-БЕЗБЕДНОСТ-Власт-у-Црној-Гори-планира-насилно-разбијање-протеста