Пријавила се три политичка субјекта на северу Космета

706

ПРИШТИНА – Централна изборна комисија у Приштини саопштила је да су три политичка субјекта предала своје кандидате за председбике четири општине на северу Косова и Метохије за ванредне изборе заказане за 19 мај: Како је у изјави „Новостима“ саопштио Стеван Веселиновић, члан ЦИК Коосва, кандидате су пријавили Српска листа, затим Демократска партија Косова (Хашима Тачија) и покрет “Самоопредељење”. 

– Српска листа је једина српска политичка партија која је предложила соје кандидате за председнике општина и то – Горан Ракић за северну Косовску Митровицу, Зоран Тодић за Лепосавић, Вучина Јанковић за Звечан и Срђан Вуловић за Зубин Поток – истиче Веселиновић за наш лист и додаје да је Демократска партија Косова предложила Гонџие Чауши за северну Косовску Митровицу, Иљира Пеција за Звечан, Хисена Мехметија за Зубин Поток и Шаћира Хетемија за Лепосавић. Истовремено, Покрет “Самоопредељење” кандидовао је Ердена Етићија за северну Косовску Митровицу, Авдија Пеција за Звечан и Љиридону Кахримани за Зубин Поток ,док ова албанска партија нема кандидата за општину Лепосавић.

– Рок за потврду и исправљање евентуалних неправилсноти трајаће до 22 априла, односно понедељка док ће предизборна кампања трајати од 13 до 17 маја – додаје срски члан Косовске ЦИК Стева Веселиновић појашњавајући да ће из Канцеларије за регистрацију и потврђивање политичких партија, до 22 априла поднеће ЦИК-у препоруку за сваког од предложених кандидата. Иначе, ванредне изборе за председнике четири општине на северу КиМ расписао је косовски председник Хашим Тачи након што су у новембру прошле године председници општина северна Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић поднели оставке реагујући на олдуку косовске владе да уведе таксу од 100 одсто на српске производе.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:789972-КАНДИДАТУРЕ-ЗА-ИЗБОРЕ-Пријавила-се-три-политичка-субјекта-на-северу-Космета