ПРОМЕНЕ У ВРХУ МУП-а РС: Министар сменио 11 начелника

1003

О. МАТАВУЉ

МИНИСТАР унутрашњих послова РС Драган Лукач сменио је све начелнике Управа у МУП РС, а значајне кадровске промене направљене су и на челу готово свих Полицијских управа.

– Министар је донео решења о кадровским променама на више руководних позиција и основних организационих јединица – рекла је портпарол МУП РС Мирна Миљановић.

Како сазнајемо смењени су начелник управе за организовани и тешки криминалитете МУП РС Дарко Илић и Синиша Кострешевић, који ће од сада бити саветници министра. На чело досадашње Илићеве Управе именован је Мишо Савковић из ПУ Бањалука, који је годинама радио као истражилац у некадашњем Специјалном тужилаштву РС. Нови начелник УКП је Дарко Коврлија, досадашњи начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бијељина.

Драган Јевђенић смењен је са функције начелника Управе полиције МУП РС, а на његово место долази досадашњи начелник ПУ Приједор Далибор Иванић. Начелник ПУ Бањалука Жељко Спасојевић прекомандован је у Управу за полицијску подршку МУП РС, чији досадашњи начелник Бошко Панџа иде у пензију.

Нови шеф бањалучке полиције је Милош Бркић, који је био на челу ПУ Градишка коју ће од данас водити Бојан Шкорић. Уместо Жарка Лакете на челу ПУ Требиње именован је Синиша Лакета. Досадашњи начелник ПУ Добој Дмитар Врачар враћа се у Бањалуку, а нови начелник ПУ Добој је Слободан Радинковић. Досадашњи начелник Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП РС Недељко Лубура пребачен је у Унутрашњу контролу, а ту функцију ће од сада обављати Небојша Тонковић.

http://www.novosti.rs/вести/насловна/република_српска.652.html:773625-ПРОМЕНЕ-У-ВРХУ-МУП-а-РС-Министар-сменио-11-начелника