Рамуш Харадинај: За месец дана само у једној амбасади 56.000 грађана тзв. Косова поднело захтев за радне визе

321
Аљбин Курти и Рамуш Харадинај (Фото: Косово онлајн)

Бивши премијер тзв. Косова поручио да грађани „беже“ са Косова јер актуелна влада и премијер „покушавају да претворе Косово у Венецуелу“

Чему ово ћутање? Зар нисте били влада наде? Зашто толико грађана жури да напусти Косово? – упитао је косовског премијера лидер ААК, Рамуш Харадинај.

Бивши косовски премијер обратио се вечерас садашњем – Аљбину Куртију, износећи податак да је 56.000 грађана Косова у року од месец дана поднело захтев за радне визе за одлазак у иностранство у само једној амбасади.

„Како ово коментаришете премијеру?“, упитао је Куртија Харадинај.

Лидер ААК је у објави на Фејсбуку изнео своје виђење проблема и мишљење о томе зашто грађани напуштају Косово.

„Они желе да оду јер влада не показује способност да спроведе економски препород, напротив, привреда из дана у дан све више улази у кризу“, тврди Харадинај.

Каже да је Куртијева влада „екстремно-левичарском политиком заплашила“ локалне инвеститоре „изношењем и смањењем инвестиција“.

„Осим тога што га није подржала, она је створила анимозитет у приватном сектору“, тврди.

Каже и да грађани „беже“ са Косова јер актуелна влада и премијер „покушавају да претворе Косово у Венецуелу“.

„Са екстремно левичарском политиком, изазивајући антиамеричка осећања, они иду Чавезовим стопама“, тврди Харадинај.

Уједно додаје и да грађани „беже“ јер их „кажњавају искључењима струје и надуваним рачунима за струју коју држава купује својим новцем, док се за грађане на Северу плаћају десетине милиона за енергенте“.

Још једном је критиковао Куртијеву владу због тога што није пристала на „пројекат за амерички гас“.

Као још један од разлога због чега грађани желе да напусте Косово, Харадинај наводи то да „Куртијева влада нема на дневном реду Закон о платама већ борбу против синдиката“.

У ствари, ова влада се бори против сваког ко не мисли као њен лидер, али то ће јој се вратити попут бумеранга и неће моћи да је спасу имагинирани милитанти са Интернета.

Харадинај на крају поручује да је тужна чињеница то што преко 50.000 грађана покушава да напусти Косово.

„То је аларм за Косово. То је показатељ да ова власт нема ни визију, ни знање, ни владајуће акције“, тврди бивши косовски премијер.

Опрема: Стање ствари

(Коссев/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 10. 1. 2022)