Рамуш Харадинај: Косово прекинуло комуникацију са УНМИК, писма која ова мисија шаље УН нису одраз истине

974

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је Косово прекинуло комуникацију са Мисијом УН на Косову, УНМИК.

Харадинај такође каже и не сматра да су писма која ова мисија шаље УН-у одраз истине.

Како преноси РСЕ, ова изјава је уследила након што је Генерални секретар УН Антонио Гутереш оценио да је највећи проблем у односима Београда и Приштине такса од 100 одсто на српску робу.

“Ми не комуницирамо више са њима. Људи УНМИК пишу та писма и шаљу их тамо. Не сматрам да је то одраз истине. Тензије између Косова и Србије, ако баш хоћемо тако, створио је рат, нанесене штете и велики бол, као и нерешавање односа једним уговором о признању. Док нема признања, нормално је да ће бити и тензија“, казао је Харадинај приликом посете фабрици за прераду компира у Пестови, општина Вучитрн.

Харадинај је такође рекао да неће бити никакве корекције границе између Косова и Србије, те да је Косово спремно за један споразум који регулише све теме, а не за споразум чији је циљ територија и граница.

Ова изјава уследила је дан након што је председник Косова, Хашим Тачи изјавио у Њујорку да ће корекција границе бити део коначног споразума Косова и Србије.

Он је поновио да је Косово спремно за дијалог, али без условљавања.

(РСЕ-Б92)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ramus-haradinaj-kosovo-prekinulo-komunikaciju-sa-unmik-pisma-koja-ova-misija-salje-un-nisu-odraz-istine.html