РУЖИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ММФ-а: Посвећени смо реформи јавне управе

725

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић данас је, о реформи система плата, разговарао са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи Џејмс Руф.

“Цела влада, па и сам председник Србије, посвећени су томе да реформа система плата постигне свој циљ, а то је транспарентна и правична расподела буџетских средстава и бољи материјални положај запослених”, истакао је министар Ружић.

Он је нагласио, саопштило је министарство, да цео систем који се ствара реформом јавне управе иде у корист квалитетнијих и бржих услуга према грађанима.

Те услуге једино могу да пружају едуковани, мотивисани професионалци и зато морамо да променимо досадашњи начин запошљавања, оцењивања рада, напредовања, усавршавања, па и награђивања, рекао је Ружић.

Министар је навео да ће ове године бити настављен дијалог са надлежним министарствима, синдикатима и социјалним партнерима о реформи система плата и истакао да је циљ да се не угрози буџет Србије, а да се унапреди материјални положај запослених у јавној управи.

Мисија ММФ, предвођена Џејмсом Руфом, била је заинтересована за активности које ће се радити до почетка примене закона које уређују систем плата од јануара 2020. године.

Представници Министарства подсетили су на потребу додатних анализа финансијских ефеката новог система за појединачне секторе (просвета, здравство и други), како би нови систем плата заживео у превиђеном року.

Ружић је делегацији ММФ, која ће у Београду боравити до 5. фебруара, захвалио на подршци у претходном периоду.

 

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:774676-РУЖИЋ-СА-ДЕЛЕГАЦИЈОМ-ММФ-а-Посвећени-смо-реформи-јавне-управе