Русија тражи ванредну седницу о иницијативи СДА

925

Амбасада Руске Федерације у БиХ предложила је партнерима из Управног одбора Савета за спровођење мира (ПИК) да у петак буде одржана ванредна седница због намере СДА да доведе у питање дејтонско име Републике Српске.

Из Амбасаде Руске Федерације изразили су забринутост због намере СДА да доведе у питање дејтонско име једног од ентитета БиХ и упозорили да овакве иницијативе угрожавају процес националног помирења са тешко предвиђеним последицама.

“Сматрамо такве изјаве опасним покушајем ревизије мировног споразума, што подрива стабилност у земљи, те компликује формирање институција на свим нивоима”, речено је Срни у руској амбасади, након јучерашње најаве СДА да ће покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска.

СДА је јуче саопштила да ће путем својих представника у институцијама БиХ покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/република_српска.652.html:773370-КРЕМЉ-БРАНИ-РЕПУБЛИКУ-СРПСКУ-Русија-тражи-ванредну-седницу-о-иницијативи-СДА